Zekić pod pritiskom zbog rotacija: Alibi ne postoji niti za nas niti za Lokomotivu

nk-osijek.hr
Trener Osijeka Zoran Zekić ponovno je prisiljen mijenjati početnu jedanaestorku zbog ozljeda, umora i sl. uoči prvenstvenog ogleda sa zagrebačkom Lokomotivom.

Bijelo-plave u subotu navečer očekuje utakmica 5. kola HT Prve lige protiv Lokomotive, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Trener Zoran Zekić nema na raspolaganju kompletnu momčad, međutim, prema njegovom mišljenju to nije hendikep za Osijek.

“Činjenica je da je jako lijepo razdoblje iza nas, prvenstveno misleći na pobjede protiv PSV-a i Rijeke. No, u subotu je već novi izazov, a nije baš da nemamo problema uoči ogleda s Lokomotivom. Neki su nam igrači izvan stroja, što zbog ozljeda i zdravstvenog stanja, odnosno umora, tako da ćemo ponovno na teren izvesti nešto drugačiju momčad. Dakako da nam nije ni na kraj pameti podcjenjivati domaćina u Kranjčevićevoj, ali sigurno je da nećemo podcjeniti vlastite mogućnosti. Tri boda jednako vrijede u svakoj utakmici, kako protiv Rijeke, tako i u dvoboju s „Lokosima“. Tako se trebamo i postaviti, pa se nadam da će se moji igrači ponašati profesionalno i postaviti na način kako je to bilo protiv Dinama u Gradskom vrtu jer nas zaista očekuje zahtjevna utakmica i zbog dobrog protivnika i uslijed poteškoća o kojima sam govorio na početku.”

Trener Osijeka, koji je u proteklom kolu svladao aktualnog prvaka Rijeku, tvrdi da će biti dovoljno svježine za ogled protiv kluba s Kajzerice.

“Dobro, to je već godinama karakteristika njihove momčadi. Rekao bih da imaju jako dobar balans, dobro obavljenu selekciju, a nisu pod nekakvim pritiskom što se tiče rezultata i plasmana. Znamo da imaju istaknutih pojedinaca, tu prije svega mislim na mladiće Majera i Ivanušec a, doveli su i stopera Datkovića, tu su još Šunjić i svi ostali. Bit će to teška utakmica, no vjerujem da će nam momčad biti na visokoj razini, oni koji će igrati imaju dovoljno svježine da odgovore postavljenim zadaćama od samog početka susreta i nadam se – najboljem.”

Alibija nema, kako za Osijek, tako i za Lokomotivu.

“Pričali smo nakon te utakmice da sam bio ponosan na način kako su naši igrači iznijeli i odradili taj derbi, tako da nešto slično očekujem i ove subote. Razgovarali smo o tomu i prije početka sezone, da nam nužno treba širina kadra, a nju je moguće imati samo kroz utakmice. Uostalom, svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, neka se svi nametnu i olakšaju mi posao u izboru najboljeg sastava. Iluzorno je pričati o tome koliko su motivirani jer to ne smije uopće biti upitno. Svi su među njima zdravi, prošli su pripreme i neka se dokazuju kada dobiju priliku. Dakle, u svemu tome nema nikakvog alibija ni za njih, ni za mene, a ni u kontekstu konačnog ishoda utakmice s Lokomotivom.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?