Valverde: Rakitić je sjajan i zaslužuje individualne nagrade

Getty Images
Ivan Rakitić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za katalonskog giganta.

Izgleda kako je naš dokapetan Ivan Rakitić svoju formu sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji donio natrag u Španjolsku. Raketa već treću utakmicu zaredom jednostavno briljira na terenu, a sinoć je to okrunio i nejverojatnim volejom te jednom asistencijom.

Barcelona je na kraju uistinu školovala Huescu, novopromoviranu momčad, a Rakitić je (ponovno) pokupio hvalu od strane svog trenera.

“Očito je kako Ivan apsolutno zaslužuje individualna priznanja, baš kao i drugi igrači Barcelone, ali za mene osobno, te nagrade nisu najbitnije.”, rekao je Valverde.

Huesca je bila opasna, no na kraju ipak ostala kratka.

“Huesca je dobra momčad koja sjajno koristi kontre kojoj joj omogućite, ali smo imali dovoljno strpljenja te okrenemo rezultat u svoju korist. U napadu smo napravili jako dobar posao, kreirali smo puno šansi i zabili osam golova.”

No ipak…

“Prvenstvo je tek počelo, ali je očito kako su Valencia i Atletico Madrid već izgubili bodove.”

Luis Suarez kritizirao je VAR iako im je ta tehnologija dala dva pogotka te uskratila njihove protivnike za jedan u prošlom kolu.

“Kada smo zabili golove, a sudac tražio pomoć VAR-a, nismo mogli slaviti golove. Tek nakon što je došla potvrda, mogli smo krenuti sa slavljem.”

Jordi Alba našao se na listi strijelaca i asistenta, baš kao i Ivan Rakitić, no prokomentirao je odluku Luisa Enriqeua kojom ga je njegov novi izbornik izostavio s popisa španjolske nogometne reprezentacije.

“Ne znam ni ja zašto. Znam kad sam loš, a kad sam dobar. Današnju pobjedu posvećujem sinu, sreći svog života. Kao i svake sezone u Barceloni, počeo sam dobro, a moj povratak u reprezentaciju ne ovisi o meni. Nisam nikoga zvao ni ispitivao, niti sam ikada govorio ružno o Enriqueu. Nemamo loš odnos. Jedino sam nekad govorio da bih želio igrati više…”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?