Sergio Ramos – glavni negativac u svijetu nogometa

Getty Images
Kapetan Reala ne bira način. Baš kako su ga i učili.

Upravo je Sergio Ramos glavni krivac zbog kojeg Mohamed Salah, glavna zvijezda Liverpoola i reprezentacije Egipta, nije odigrao do kraja finale Lige prvaka. Naravno, ozljeda brzonogog napadača nije bila ta koja je odlučila ishod glavne utakmice sezone. Utakmicu su odlučile, naravno – bizarne pogreške njemačkog vratara Lorisa Kariusa, kojeg u istoj utakmici, nešto prije prvog pogotka, nokautirao – ponovno Ramos.

Upravo na ovaj način u samo jednoj utakmici na sebe možete natjerati bijes apsolutno svih navijača.

Poznato je da Ramos živi za finale elitnog europskog klupskog natjecanja. Kada igra onako kako to njemu i priliči, na najvišem nivou – na terenu pravi razliku. Međutim, kada prgavi Španjolac gubi – tada svoje slabosti pokriva prljavim trikovima. Prije godinu dana, žrtva Ramosa bio je Juventusov Juan Cuadrado, koji je zaradio crveni karton. A sada se u ulozi žrtve našao – Salah.

Problem nije toliko u samom nanošenju ozljede Salahu – miljeniku nezainteresirane javnosti, koja je umorna od praćenja sraza između Cristiana Ronalda i Lea Messija. Slika Mohameda je nešto sasvim drugo, nešto što moderni nogomet čini potpuno drugačijim. Za Salaha su navijali svi oni koji prije utakmice nisu obukli majicu s grbom Reala.

Sergio Ramos je, bez sumnje, jedan od najboljih braniča u svijetu nogometa, ali činjenica je da u najvažnijim trenucima na površinu uvijek ispliva njegova mračna strana. Ljudi se pitaju kako toliko prgav igrač može biti simbol Real Madrida i Španjolske reprezentacije…

Činjenica je da je Ramos rođen lider koji je izgradio karakter igrajući nogomet sa starijim momcima. Na pustoši u Kamasu, sićušnom gradu pokraj Seville, naučio je da predaja nikad ne dolazi u obzir. S obzirom da su njegovi suparnici bili dečki nekoliko godina stariji i desetak centimetara viši, Sergio je bio prisiljen koristiti različite tehnike. Nikada se nije ustručavao ući u sukobe kako bi dobio ono što želi. U takvim duelima bio si ili pobjednik – ili gubitnik.

Getty Images
Getty Images

 

Ramos nikad nije bio inteligentni nogometaš koji se ispričava za oduzimanje lopte ili „blagi“ prekršaj. Možda nije spreman za svaku pojedinačnu utakmicu, ali njegov naboj za borbu ponekad uistinu prelazi granice dobra. Sergio ne zna kako. Ramosova grubost je jednostavno ono što protivnik mora podnijeti ukoliko želi pobijediti.

Naravno, autoritet Ramosa kao igrača se još više zaoštrava u posljednje vrijeme. Iako je to zapravo oduvijek bilo tako. Prije toga, njegov je suigrač bio Pepe, koji je po defaultu imao funkciju „gromobrana“. Sve njegove negativne karakteristike štitile su Sergija od redovitih kritičara koji su tvrdili da je kapetanu Reala uvijek bilo dopušteno više nego ostalima.

Kada govorimo o profesionalnom sportu, svakog sportaša vrednuje broj prestižnih naslova i pojedinačnih nagrada. Sergio Ramos upravo u ovoj kategoriji i ulazi u povijest. I za takve ljude koncept „poraza“ ne postoji.

U borbi, gdje se sve rješava sitnicama i detaljima, gdje postoji jasna linija između činjenice i ljudskog faktora, Ramos ne razmišlja dvaput. Za njega su sva sredstva dozvoljena.

Igrač s takvim ponašanjem na terenu, u načelu, ne bi trebao biti primjer mlađoj generaciji. Sergio Ramos je, međutim, uvjeren da je bolje ući u povijest kao igrač s mnogo trofeja, nego biti poznat kao plemeniti don, koji nije postigao ništa.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?