Predsjednik s pištoljem se ispričao: Emotivno sam reagirao, želim se svima ispričati

Getty Images
Kontroverzni vlasnik solunskog PAOK-a Ivan Savidis javno se ispričao što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK-a te dodao je je to napravio ne bi li spriječio ljudske žrtve.

Ruski biznismen porijeklom iz Gruzije, kojeg zbog njegovog bogatstva lokalni mediji prozivaju “vlasnikom pola Soluna” kune se da nije želio nikakav kontakt s protivničkim igračima i sucima, kao i da nikome nije prijetio.

“Želim se ispričati svim navijačima PAOK-a, svim grčkim navijačima i cjelokupnoj nogometnoj javnosti. Jasno mi je da nisam imao pravo na takav način utrčati na teren. Ali, moja emotivna reakcija bila je prouzrokovana općim negativnim stanjem u grčkom nogometu i potpuno neprihvatljivim događajima iz same završnice utakmice. Samo sam želio zaštitit tisuće navijača PAOK-a koji su bili isprovocirani, želio sam spriječiti ljudske žrtve”, navodi se u priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama grčkog prvoligaša.

Dodao je da nikome nije prijetio.

“Nažalost, moja obitelj i ja, zajedno s mojim kolegama, smo taoci nezdravog nogometnog establišmenta. Borim se i nastavit ću se boriti, usprkos konstantnim napadima, za zdraviji nogomet i pošteno suđenje u borbi za titulu prvaka Grčke”, poručio je Savidis.

Istovremeno, rukovodstvo grčke Superlige suprotstavilo se odluci grčke Vlade da prekine prvenstvo na neodređeno vrijeme.

“Prekid prvenstva ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je dosad napravljeno. Također, utječe na opstanak klubova koji bez natjecanja ne mogu preživjeti. Zato tražimo nastavak prvenstva i to odmah”, izjavio je za Reuters predsjednik Superlige Giorgos Stratos nakon sastanka s ministrom kulture i sporta Giorgosom Vasileiadisom.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?