Sablić osvojio prvi trofej: Ostvarili smo cilj – Europu

Facebook / NK Široki Brijeg
Trener Širokog Brijega, naš Goran Sablić, osvrnuo se na osvajanje Bosansko-hercegovačkog kupa, a prokomentirao je i događanja u hrvatskom prvenstvu.

Nogometaši Širokog Brijega, poslije izvođenja jedanaesteraca, osvojili su Bosansko-hercegovački kup protiv Sarajeva, a trener pobjednika Goran Sablić osvrnuo se na osvajanje ovog trofeja.

“Ovo mi je prvi seniorski trofej. S obzirom na situaciju u kojoj smo se našli, moramo biti presretni. Zasluženo smo osvojili Kup, preskočili smo sve najbolje prvoligaše u ovom trenutku – Slobodu, Željezničar, Sarajevo. Bili smo pod velikim imperativom, trofej smo osvojili nakon jedanaesteraca i sve ostalo smo sada stavili sa strane. Ostvarili smo cilj – izlazimo u Europu i to je najvažnije.”

Unatoč osvojenom Kupu, stanje u prvenstvu nije bajno.

“Kada se sjetim dolaska i stanja u momčadi moram biti presretan. Put je bio trnovit. Prepoznala je to i fantastična publika. U prvenstvu nam nije išlo dobro i bili smo potpuno fokusirani na Kup. Sezona je bila turbulentna, a na kraju krajeva o tome svjedoči i činjenica što sam ja četvrti trener koji je sjeo na klupu. Nisu to problemi od jučer, problemi su se gomilali ovdje godinama, na koncu se promijenila i uprava. Osjetilo se to na rezultatima.”

Kada završi aktualna sezona, Sablić će s čelnicima kluba razgovarati o svojoj budućnosti, prenosi Dalmatinski portal.

“Plan je takav da odradimo još dva kola u prvenstvu i nakon toga sjedam s upravom i dogovaram se. Znamo s čime raspolažemo, analizirali smo momčad i znamo što želimo. Moramo se usuglasiti i krenuti u sezonu kako treba. Imamo fantastične uvjete. Stadion je prekrasan, teren idealan, imamo odličan kamp. Dakle, sve što nam treba je pri ruci. Ovo je prvi trofej nakon dosta vremena.”

Sablić smatra da je ovaj trofej vrlo bitan za budućnost.

“Najvažnije je da smo se vratili na trofejni kolosijek, uspjeli izboriti europska natjecanja, što je bio i krajnji cilj. Mi smo najstarija momčad u prvenstvu, ima tu niz prekaljenih igrača, ali tu su i mladi koje dolaze. Imaju idealne uvjete, ligu koja je izjednačena i specifična na svoj način. Volim davati priliku mladima, oni sa sobom nose novu energiju i polet.”

Za kraj, Sablić je prokomentirao i stanje u hrvatskom prvenstvu.

“Rijeka je tijekom cijele momčadi bila najbolja momčad, imala je kontinuitet i vjerujem da će osvojiti naslov prvaka. Zasluženo. Ostali su boili nestabilni, prije svega Dinamo. Hajduk se bori za treće mjesto, ali izgleda sve bolje. Splitu će biti teško, nije u idealnoj poziciji. Međutim, činjenica je da momčad ima kvalitet za Prvu ligu. Od srca im želim da izbore kvalifikacije.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?