Pizzi: Ovu Hrvatsku ne poznajemo, ali nalazi se među 15 najboljih

Getty Images
"Haenelizirana" Hrvatska nepoznanica je i sama sebi, jasno je onda i čileanskom izborniku.

Reprezentacija Čilea prvi je protivnik Hrvatskoj na China Cupu. 11. siječnja (11:35) netko će u finale u kojemu će četiri dana kasnije čekati Island ili domaćin Kina.

Poput Hrvatske i Čile će u Nanningu biti u pomlađenom izdanju bez glavnih zvijezda kao što su Alexis Sanchez ili Arturo Vidal. Ipak nešto malo manje drastičnijem nego što je Hrvatska jer ipak ima nekoliko reprezentativaca iz domaće lige. Stoga ni ne čudi najava čileanskog izbornika kako su došli pokazati da su najbolji u ovakvom društvu.

“Naša je namjera osvojiti turnir. To nam je želja, a ja vjerujem da smo sposobni to učiniti. Imamo oružje s kojim možemo to postići”, rekao je Juan Antonio Pizzi uoči polaska za Kinu.

S dva igrača zvan HNL-a, Ozobića i Datkovića, Hrvatska je nepoznanica i za samu sebe, kako onda neće biti i za Čielance.

 

“Za nas će to biti ispit jer igramo protiv igrača koje baš i ne poznajemo. No Hrvatska se nalazi među 15 najjačih reprezentacija svijeta i uvijek je imala odlične mlade igrače. Sada ima puno mladih nogometaša.”

 

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?