po-uzoru-na-europljane-pada-rekord-najveceg-transfera-u-povijesti-mls-a
9

Po uzoru na Europljane: Pada rekord najvećeg transfera u povijesti MLS-a

Getty Images
Američki rekord biti će srušen zbog argentinske senzacije.

Ova vijest odjeknula je poput bombe na relaciji između dvije Amerike – Južne i Sjeverne. Naime, dogovoren je najveći transfer u povijesti američke MLS lige. Prvi koji će se pisati s osam znamenki.

Atlanta United pristala je platiti 15.000.000 dolara (nešto više od 12.000.000 eura) za 18-godišnjeg napadač Ezequiela Barca iz Independientea. Pregovori o transferu trajali su tjednima, a na kraju je slavni argentinski klub uspio naplatiti ono što je tražio. Klubu iz Avellanede će pripasti i 30 posto od eventualnog transfera do 2019. godine.

Ako se transfer iz Atlante dogodi nakon 2019. godine, Independienteu ide 10 posto do prodaje Barca. Dosadašnji rekord MLS lige držao je Miguel Almiron kada je prelazio iz Lanusa u Atlantu za 7.500.000 eura.

Ta transferu Barca, baš kao i na dovođenju Almirona, inzistirao je trener Gerardo Tata Martino koji dobro poznaje argentinsko tržište. Nekadašnji trener Barcelone je prije godinu dana zahtijevao dovođenje Almirona koji je tada bio i na meti Arsenala, a sada mu je uslišena želja da dobije i 18-godišnju senzaciju iz Independientea.

Barco je u prvu momčad argentinskog prvoligaša ušao sa samo 16 godina kod trenera Gabriela Milita. Debitirao je i postigao prvi pogodak kao 17-godišnjak, a do sada je upisao 57 nastupa i osam golova za Crvene vragove.

Prethodne sezone bio je jedan od junaka Independieteovog trjumfa u Copa Sudamericani kada je postigao gol u finalu protiv Flamenka na Maracani.

 

Tagovi:
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?