Robinho: Real me prodao Cityju samo iz prkosa prema Chelseaju

Marca
Robinho je odradio veliki intervju za FourFourTwo u kojem se raspričao svojoj karijeri.

Robinho je i dalje veliko u svjetskom nogometu iako mu karijera već dugo nije na toj visokoj razini kao što je bila u vrijeme kada je igrao za madridski Real.

Brazilac je u intervjuu za FourFourTwo kojeg prenosi španjolska Marca prokomentirao neka od najvećih pitanja koja su navijači postavili. Naravno, Robinho je najturbolentnije vrijeme svoje karijere proveo upravo u španjolskoj prijestolnici.

Zašto je izabrao City, a ne Chelsea u to vrijeme kada je napuštao Real?

“Želio sam ići u Chelsea, Scolari mi je rekao da ću napraviti razlik u momčadi, no Real Madrid nije bio u dobrim odnosima s njima. Nije im se svidjela činjenica da je Chelsea već prije postignutog dogovora počeo prodavati dresove s mojim imenom. Mislim da je zbog toga posao i propao. Bilo je to pitanje časti u Realu, a i Chelsea je igrao u Ligi prvaka, a City ne.”

Je li požalio taj transfer?

“Ne žalim za time, no žalim što sam napustio klub na tako loš način jer oni su bili ti koji su mi otvorili vrata i dali mi priliku da osvojim Europu. Svo to mučenje za odlaskom izbrisalo je dobre stvari koje sam napravio za momčad. Mislim da sam igrao dobro i da sam im pomogao da budu prvaci, no bio sam i ustrajan u tome da odem pošto sam i izrazito eksplozivnog temperamenta.”, objašnjava Robinho.

Zašto Madrid, a ne Barcelona?

“Izgleda vam kao teška odluka, no nije bila. Madrid je klub koji je pokazao najviše interesa za mene. Oba su kluba velika i imaju puno navijača diljem svijeta, no kada je Madrid došao po mene vidio sam da imaju veliku grupu Brazilaca u momčadi i da im je trener Vanderlei Luxemburgo. Zašto bi išao u Barcelonu?”

Odnos s Fabiom Capellom?

“Imao sam priliku igrati sa svim trenerima u Madridu. Kada je Capello stigao, iz nekog razloga, možda zbog mojih godina, stavio me na klupu. Nisam se mogao žaliti, bio je trener i to je bila njegova odluka. Nisam bio sretan s mojom ulogom ulazaka u drugom poluvremenu i igranja van prirodne pozicije.”

A David Beckham?

“Uvijek se družio s Brazilcima, bio je dio grupe. Zapravo, Španjolci su bili ljubomorni jer je više pričao portugalski nego španjolski tako da se više družio s nama. Veoma je skromna osoba i igrač koji je stajao s obje noge na tlu. Stvarno je bio nevjerojatan.”, završio je Robinho.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?