Škoti izgubili izbornika, Moyes moguća zamjena

Getty Images
Netom nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Škoti su također izgubili i trenutnog izbornika, Gordona Strachana.

Samo četiri dana nakon što su im promaknule dodatne kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, škotski odbor i Gordon Strachan, sada već bivši izbornik, sporazumno su se razišli.

Gordon je na klupu Škotske stigao još 2013. godine s ciljem da pozitivno završni kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon toga, pokušao je odvesti ekipu na Europsko prvenstvo u Francuskoj te sada u Rusiju. U svemu tome nije uspio te je sada došlo vrijeme za kraj.

Oglasio se i sam Strachan za BBC.

Kada sam preuzeo ekipu rekao sam da je to najponosniji trenutak moje karijere i želio sam ponovo vratiti osmijeh na lice cijele zemlje. Dijelim duboko razočaranje jer se nismo uspjeli  plasirati u baraž za Mundijal, pogotovo što smo naporno radili da se vratimo u trku za to. Igračima bi trebalo čestitati na odlučnosti da se vrate poslije teškog početka kvalifikacija i svakom od njih zahvaljujem što je predstavljao svoju zemlju.”

Osim njega, klupu je napustio i njegov pomoćnik Mark McGhee, a kao potencijalna zamjena za Gordona spominje se David Moyes.

Moyes iza sebe ima Everton i Manchester United, a od ovog ljeta je slobodan agent jer je završio svoje putovanje u Sunderlandu. Klub je ispao iz Premier lige, a Moyes izgubio posao.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?