Skupština ECA-e: UEFA uvodi i treće europsko natjecanje od 2021. godine

ECA
U tijeku je Glavna skupština ECA-e koja se jučer i danas održava u Splitu.

Hotel Le Meriden Lav u Podstrani kraj Splita danas i jučer je domaćin godišnjoj skupštini Europskog udruženja klubova (ECA).

Predstavnici 232 kluba skupili su se kako bi raspravili o velikim europskim klupskim natjecanjima za razdoblje od 2021. – 2024. i podijelili standardne godišnje izvještaje.

Mnogo nogometnih glavešina stoji u odboru ECA-e, a Andrea Agnelli, prvi čovjek Juventusa, predsjednik je udruge.

“Čekajući odobrenje izvršnog odbora UEFA-e dali smo zeleno svjetlo za uvođenje trećeg europskog natjecanja kojim bi se ukupni broj klubova koji sudjeluju u grupnim fazama natjecanja povećao na brojku od 96 počevši od sezone 2021/22.”

Bilo je govora i o financijskom fair-playu

“Nova pravila u vezi FFP-a će biti još efektnija od postojećih koja su dovela do odličnih rezultata koje je jučer objavila UEFA.”

…, a i promjeni internacionalnog kalendara natjecanja.

“Potrebna je detaljna evaluacija postojećeg internacionalnog kalendara natjecanja kako bi se nakon 2024. godine uvele promjene koje bi ga modernizirale.”

To je bilo na repertoaru danas, a jučer su održane sjednice pet radnih grupa ECA-e koje se bave: natjecanjima, financijama, međunarodnim odnosima, marketingom i komunikacijama te omladinskim školama, a navečer je upriličena gala večera na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade.

Najboljim klubom za prošlu sezonu tako je proglašen Real Madrid, najveći sportski napredak ostvario je Red Bull Salzburg, a nagradu za ženske klubove su dobili Arsenal i Chelsea dok belgijski Gent ima najbolji društveno odgovorni program.

Tagovi: , ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?