SN: Dalić na klupi Hrvatske do 2020. godine

Getty Images
Točnost ove informacije saznat ćemo sa sigurnošću u ponedjeljak nakon što se održi sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

Zlatko Dalić dobit će ponudu od strane HNS-a i imati pravo biranja dvije opcije: odraditi dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pa onda raspraviti o produljenju suradnje do 2020. godine ili odmah potpisati ugovor do 2020. godine.

Kako pišu današnje Sportske novosti, najviše nogometno tijelo u Hrvatskoj odlučilo je zaokrenuti u svojim odlukama, pa umjesto privremenog rješenja, odabrati trenutačnog izbornika hrvatske odabrane vrste kao dugoročnu soluciju.

Očito je bivši osvajač Azijske Lige prvaka i više nego zadovoljio vrhušku HNS-a predstavljenim u Kijevu prije nekoliko dana.

“To je riješeno! Predložit će se na Izvršnom odboru koji se održava u četvrtak da Dalić bude izbornik, jasno je da će nas voditi u dodatnim kvalifikacijama. Logično, ako prođemo to, ako sve završi pozitivno, u što vjerujemo, Dalić će voditi Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu”, kazao je dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović.

Točnost ove informacije saznat ćemo sa sigurnošću u ponedjeljak nakon što se održi sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Ipak, postoji i jedan “ali” u cijeloj priči. Ljudima iz Saveza mogao bi nedostajati kvorum za izglasavanje jednoglasne podrške Daliću.

Za kvorum je potrebno 9 članova od 17, a trenutno ih je aktivno – 11.

Zdravko Mamić je podnio ostavku, a petorica članova su zamrznula mandat kako ne bi bili u sukobu sa Zakonom o sportu, budući da istovremeno obnašaju i političke funkcije.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?