Iz grčkog kuta: Hrvatima neće biti lako, Grčka igra najbolje kada mora zaustaviti protivnika

Getty Images
Uoči dvomeča Hrvatske i Grčke u sklopu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, za Sportarenu.hr svoj komentar dao je novinar ugledne grčke Gazzette, Pol Papadopoulos.

Hrvatska izvukla Grčku u dodatnim kvalifikacijama za SP

Dalić nakon ždrijeba: Respektiram protivnika, ali optimist sam

Dalić najavio nove pozive za dodatne kvalifikacije, četiri imena najbliže reprezentaciji

Piše: Pol Papadopoulos, gazzetta.gr

Hrvatska je, bez sumnje, favorit, ali ….

Ne kažem da je Grčka favorit ili da će proći. Nema sumnje – Hrvatska je favorit. Kada bismo usporedili „dobru“ Hrvatsku i „dobru“ Grčku, Hrvatska bi lako otišla u Moskvu. Međutim, činjenica jest da je Hrvate, recimo to tako, nizom nesretnih okolnosti, zapala momčad koja se s igrom ​​dobrih momčadi zna nositi na jedinstven način. Belgijanci su postigli 26 golova u pet utakmica na domaćem terenu. Od toga, 25 u ostale četiri kvalifikacijske utakmice i onaj jedan protiv nas u 89. minuti (kada su izjednačili!). Belgijanci su ostvarili ukupno 9 pobjeda i zabili 43 gola. Od toga 40 u ostalim kvalifikacijskim utakmicama i samo 3 u susretima protiv nas. I nisu zabijali samo Gibraltaru. Zabili su i Bosancima u obje utakmice, zabili su i Estoncima (ukupno 10 golova), zabili su i Cipru…

Neporaženi u pet gostujućih susreta, sa samo jednim porazom u 10 utakmica (domaći remi s Estonijom). Naravno, završili smo drugi, odmah ispod fascinantne belgijske momčadi koja je ostvarila izravan plasman. To nije mala stvar. To je potvrda povratka nacionalne grčke reprezentacije na najvišu razinu. Džeko i Pjanić ne idu na Mundijal. a Grčka još uvijek može otići…

I drugo mjesto u kvalifikacijama je uspjeh za Grke

Onaj šok kvalifikacijske faze Eura 2016. sada ostavljamo iza sebe. Drugo mjesto i dodatne kvalifikacije nas možda neće poslati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali su nas vratili na nogometnu kartu – vratili su nas ondje gdje želimo biti.

Pritisak grčke reprezentacije će u nadolazećoj utakmici biti presudan. Pogledajte samo utakmicu Ukrajine i Hrvatske… Hrvati se sa pritiskom Ukrajinaca jednostavno nisu znali nositi na učinkovit i smiren način. Ukrajinci su u prvom dijelu bili bolji – stvorili su tri dobre prilike uz minimalnu razinu rizika. U drugoj, igra se promijenila. Ukrajinci su više riskirali, ostavljajući time više slobodnog mjesta… A Kramarić je to iskoristio.

Zaustavljali su Džeka i Pjanića, zašto ne bi i Modrića i Mandžukića?

Da, ovo nije bio najbolji mogući ishod – Danska bi vjerojatno bila. Ali, to sigurno nije bio ni onaj najgori – Italija bi to definitivno bila. Modrić, Rakitić i Mandžukić će natjerati Skibbea i naše reprezentativce da pronađu način kako da ih zaustave. A kada Grčka igra da zaustavi protivnika, puno je bolja nego kad igra da ga razbije.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?