Saudijska Arabija u 95. srušila Egipat za oproštaj od Svjetskog prvenstva

Getty Images
U 95. minuti Saudijska Arabija ostvarila je prvu pobjedu na SP-u nakon 24 godine.

Saudijska Arabija na oproštaju od Svjetskog prvenstva, koje je otvorila katastrofom protiv Rusije, pobijedila je Egipat i nakon 24 godine i SP-a 1994. ostvarila pobjedu na svjetskoj smotri.

I to na kakav način, u posljednjim sekundama, zapravo u vremenu koje nije bilo ni predviđeno, zabio je Al Dawsari i postao saudijski junak.

Velika je to stvar za Arabiju, a katastrofalna za Egipćane koji su s Mohamedom Salahom ciljali prolazak skupine, a kući idu bez ijednog boda.

Baš je Mohamed Salah u 22. minuti postigao drugi pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu nakon što je Rusiji zabio s bijele točke. Sjajnu dugu loptu poslao je Said, Salah ju uspio primiriti i prebaciti istrčalog saudijskog vratara. Za Egipćane je to prvi pogodak iz igre na svjetskim prvenstvima nakon 1934. godine.

Saudijci su u 41. dobili najveću moguću priliku za prvi pogodak u Rusiji, zbog Fathyjeva igranja rukom zaradili su kazneni udarac, no Al Muwallad nije pogodio. Sjajnom obranom istaknuo se najstariji sudionik Mundijala u povijesti, a ujedno i debitant, El Hadary, kao da mu nije 45 godina.

Međutim, tek nekoliko minuta kasnije, na samom kraju prvog dijela, Saudijci su dobili popravni i to nakon pomoći VAR-a. Izvođač je ovaj put bio Al Faraj poravnavši rezultat.

I kada se činilo da će to biti i konačan, duboko u sudačkoj nadoknadi, baš kao i u prvom poluvremenu, Saudijska Arabija zabila je pobjedonosni pogodak.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?