Hrvatice u Varaždinu čekaju moćnu Švedsku: Europa sada pozitivno govori o nama

HNS
Hrvatske nogometašice nastavljaju kvalifikacije za SP nakon vrijednog boda u Ukrajini. U Varaždin dolaze jake Šveđanke.

Četiri dana nakon remija u Ukrajini hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju čeka druga kvalifikacijska utakmica rujanskog okupljanja. U Varaždin u utorak od 18 sati (prijenos na HNTV-u) stiže jedna od najboljih europskih reprezentacija – Švedska.

“Mi smo najslabije rangirana reprezentacija u našoj skupini, ali to nije naša kvaliteta, mi sigurno kvalitetom pripadamo trećoj skupini. Svi su unaprijed upisali šest bodova protiv nas, a naposljetku se Ukrajina prva opekla. Nadam se da će i drugi od nas gubiti bodove. Drago mi je da Europa sada pozitivno govori o Hrvatskoj i zato sada mnoge zanima nadolazeći okršaj sa Švedskom u Varaždinu”, rekao je izbornik Božidar Miletić, prenio je HNS, vrativši se još malo na utakmicu u Lvivu.

“Utakmicu u Ukrajini završili smo na jako dobar način, a da smo ostali sa svih 11 igračica, mislim da smo se mogli vratiti i sa sva tri boda, što nisu očekivali ni najveći optimisti. Samo je nekolicina ljudi vjerovala da se možemo vratiti neporaženi. Kroz proteklo razdoblje imali smo veliku podršku predsjednika Šukera i cjelokupnog Hrvatskog nogometnog saveza, brojna okupljanja i utakmice, a rezultat toga je i naš dobar početak u Ukrajini.”

Šveđanke?

“O Švedskoj imam samo mnogo lijepih riječi unatoč promjeni izbornika i čak devet igračica nakon Europskog prvenstva – to govori o njihovoj snazi pomlađivanja. Oni su među pet najboljih ekipa europskog nogometa, možda čak i svjetskog, te ovim putem mogu pozvati gledatelje da dođu vidjeti tu vrhunsku reprezentaciju. Ujedno mogu obećati da će Hrvatska dati sve od sebe kako bi pokušala parirati tako kvalitetnom suparniku. Svi koji dođu moći će uživati”.

“Međutim, omalovažio bih svoju reprezentaciju kad bih rekao da će Švedska sigurno pobijediti. Mi se nećemo prepustiti stihiji, nećemo poletjeti nakon uspjeha u Ukrajini, a teško mi je uopće opisati koliko djevojkama znači taj rezultat i koliko ushićeno sada čekaju Šveđanke. Ipak, treba ostati realan i ako one zasluženo budu bolje, stisnut ćemo im ruku i čestitati.”

Zbog crvenog kartona Hrvatskoj će nedostajati Conjar.

“Energetski smo se izuzetno potrošili igrajući s igračicom manje, neke igračice imaju problema s ozljedama, no problema sa sastavom neće biti. Dobro smo pokriveni, a izuzetno mi je drago što igramo u Varaždinu, posebno nakon što me se dojmila atmosfera s finala Europskog prvenstva U-17.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?