“Zvijer” se povlači: Drogba najavio kraj karijere

Getty Images
Bivši nogometaš Olymiquea iz Marseillea, Chelseaja i Galatasarayja i dugogodišnji kapetan Obale Bjelokosti Didier Drogba najavio je da će 2018. godine završiti svoju bogatu karijeru.

Drogba je u karijeri koja traje već 20 godina osvojio Ligu prvaka, četiri naslova prvaka Engleske, četiri FA kupa, tri Liga kupa s Chelseaja i tursko prvenstvo s Galatasarayjem.

On je početkom godine postao prvi igrač koji je vlasnik nekog kluba. Naime, 39-godišnjak iz Abidjana kupio je nogometni klub Phoenix koji nastupa u drugoj ligi Sjedinjenih Američkih Država.

“Mislim da će sljedeće godine biti završena moja posljednja sezona kao profesionalnog nogometaša. Jednostavno dođe vrijeme kada se moraš zaustaviti. Imam 39 godina i želim više vremena za neke druge projekte”, rekao je Drogba.

Drogba je profesionalnu karijeru započeo u Le Mansu. Ukupno je odigrao 144 utakmice u francuskom prvenstvu, a najviše je blistao u Marseilleu. Narednih osam sezona igrao je za Chelsea i za klub sa Stamford Bridgea postigao je ukupno 100 golova.

U dresu reprezentacije Obale Bjelokosti upisao je 65 pogodaka u 104 nastupa.

Tagovi:
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?