vlasnik-olimpijskog-zlata-na-200-metara-prsno-odlazi-u-mirovinu-s-23-godine
201

Vlasnik olimpijskog zlata na 200 metara prsno odlazi u mirovinu s 23 godine

Getty Images
Tvrdi da više nema motiva.

Prvi osvajač olimpijskog zlata u plivanju u povijesti Kazahstana Dimitrij Baladin razmišlja o prekidu karijere, premda ima svega 23 godine.

“Sve sam bliže odluci o prekidu karijere. Mislim da ću još odraditi Azijske igre i nakon toga se oprostiti,” kazao je kazahstanski plivač.

Balandin je bljesnuo na azijskom prvenstvo 2014. godine osvojivši zlatne medalje na 50, 100 i 200 metara prsno, a dvije godine kasnije na OI u Rio de Janeiru je priredio iznenađenje pobijedivši na 200 m prsno. Bila je to prva plivačka olimpijska medalja u povijesti Kazahstana.

Nakon Rija mladi Kazahstanac nije uspio ponoviti tako dobre rezultate. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. godine nije se uspio plasirati u finale niti u jednoj od tri discipline u kojima je nastupio.

“Osvojio sam sve što sam želio osvojiti, više nemam motiva. Možda mi je potreban odmor, možda nova motivacija,” kazao je Balandin dodavši: “U Kazahstanu sam junak, što je super. Sretan sam zbog toga,” dodao je kazahstanski plivač.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?