Europsko zlato za rekorderku Kolak

twitter.com/EuroAthletics
Sara Kolak osvojila je još jednu zlatnu medalju.

Naša Sara Kolak je na Europskom U-23 prvenstvu u Bydgoszczu rekordnim hicem od 65.12 metara uzela zlato! Aktualna olimpijska pobjednica tako je opravdala status favorita.

Preuzela je vodstvo odmah u prvoj seriji bacivši 63.12 metara, a u drugoj je seriji bacila dva metra duži hitac i postavila je novi rekord Europskog U-23 prvenstva te konkurencija nije imala nikakvog izgleda.

Malo je postalo dramatično kad su u šestoj seriji Latvijka Kocina i Poljakinja Witek postigle osobne rekorde, ali to nije bilo dovoljno protiv naše Sare. Kocina je uzela srebro sa 64.47 metara, dok je hitac od 63.03 metra donio Poljakinji broncu. Dodajmo da je Kolak u šestoj seriji bacila 64.69 metara.

Osvrnimo se i na ostale naše natjecatelje na Europskom prvenstvu. Kristina Hendel je finale na pet kilometara završila na 11. mjestu s osobnim rekordom 16:33:90. Slavila je Turkinja Yasemin Can s novim rekordom natjecanja 15:01:67. Srebro je pripalo Njemici Alini Reh (15:10:57), dok je bronca vlasništvo Šveđanke Sarah Lahti (15:14:17).

Ivana Renić je osvojila 21. mjesto u hodanju na 20 kilometara s vremenom 1:49:46. Zlato je uzela Ruskinja Klaudija Afanasjeva (1:31:15). Španjolka Maria Perez stigla je do srebra s vremenom 1:31:29, a brončana je bila Litavka Živile Vaičiukevičiute (1:32:21).

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?