Iznenađenje na SP-u: Svjetska rekorderka ostala bez medalje u Londonu

...
...
Getty Images
Australka Sally Pearson (30) osvojila je naslov svjetske prvakinje na 100 metara s preponama na atletskom SP u Londonu na najbolji način obilježivši svoj povratak na veliku scenu.

Pearson je 2011. bila svjetska prvakinja u Daeguu, godinu potom je osvojila i olimpijsko zlato u Londonu, dok je 2013. bila srebrna na SP u Moskvi.

No, nije nastupila na posljednjem SP u Pekingu kao niti na OI u Riju lani zbog ozljeda, Peking je propustila zbog loma ruke, a Rio zbog ozljede mišića. Ove godine ozljede su ju zaobišle, a u finalu SP pokazala je svoju tehničku nadmoć u odnosu na suparnice i ciljem protrčala s vremenom 12.59 sekundu, četiri stotinke brže od srebrne američke veteranke Dawn Harper-Nelson (33), odnosno 13 stotinki ispred iznenađujuće osvajačice bronce Njemice Pamele Dutkiewicz (25).

Zanimljivo, i prije pet godina na istom stadionu u Londonu u finalu OI Pearson je bila zlatna, a Harper-Nelson srebrna. Uz to srebro, Harper-Nelson ima i olimpijsko zlato iz Pekinga 2008., dok joj je ovo tek druga svjetska medalja, uz broncu iz Daegua.

Velika favoritkinja za zlato, svjetska rekorderka i vlasnica najboljeg rezultata na svijetu ove godine, Amerikanka Kendra Harrison (24) ciljem je prošla kao četvrta sa 12.74, odnosno vremenom koje je čak 46 stotinki sporije od rezultata kojega je trčala prije 39 dana u Szekesfehervaru.

10.prosinca, 19:07
475
0
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?