Lijepa Srpkinja ne miri se s “nepravdom”: To je zato što sam iz Srbije, zlato je moje

Getty Images
Ivana Španović svoje četvrto mjesto prozvala je nepravdom.

Dosad nezabilježeni slučaj obilježio je petak na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Srpkinja Ivana Španović do posljednje je serije imala broncu u rukama, ali u posljednjem skoku preskočila ju je Tianna Bartoletta za jedan centimetar.

Međutim, i Španović je ostao posljednji pokušaj, a on je vjerojatno bio vrijedan zlatne medalje da joj se s leđa nije otkinuo startni broj i ostavio trag u pijesku nekoliko centimetara bliže nego što je bio skok.

Tek kada su suci izmjerili i pokazali manje nego što je bilo vidljivo, Španović je tražila objašnjenje, a ono je bilo uistinu teško prihvatiti. Baš kao i srpskoj daljašici činjenicu da je ostala bez medalje.

“1. Nepravda. 2. Iz Srbije Sam. Znam da je zlato je moje. Kad-tad”, napisala je na Twitteru.

Rječitija je bila prema novinaru Politike.

Žalili smo se na šesti skok jer je svima izgledao puno duži nego što je izmjereno. Završilo je kako je završilo. Ne mogu reći da sam razočarana, u nekoj sam vrsti šoka jer nisam zamišljala da će ovo natjecanje ovako završiti. Ono što sam govorila, da idem na zlatnu medalju, nisam govorila samo zato što sam to željela, već zato što je iz mene govorilo višegodišnje iskustvo i samopouzdanje koje imam. To što ja osjećam da mogu, ne može nitko znati i ne može mi nitko oduzeti.”

Problem s brojem vuče duže vrijeme.

“Ovo nije prvi put da imam problem s brojem. Gdje god da ga stavimm imam problem. Ne znam kako da to promijenim, što da napravim?”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?