Röhleru finale koplja, Gulijevu umaloo rekord na 200 metara, Stefanidi kompletirala sva velika zlata

Getty Images
Nijemci su bili posebno raspoloženi za medalje u četvrtak na EP-u.

Grkinja Ekaterini Stefanidi obranila je naslov europske prvakinje u skoku s motkom osvojen prije dvije godine u Amsterdamu. U Berlinu je slavila s preskočenih 4.85, što je novi rekord europskih prvenstava, pa tako sada u svom vlasništvu ima tri najveće zlatne medalje.

Srebro je, također, otišlo u Grčku Nikooleti Kiriakopolou koja je preskočila 4.80, dok je za Britaniju broncu osvojila Holly Bradshaw.

Atletičarke su za medalje borile i na 100 metara s preponama, a europsko zlato dohvatila je mlada Bjeloruskinja Elvira Herman. S 12.67 bila je za pet stotniku brža od domaće Pamele Dutkkiewicz. Na podij se popela i druga Njemica Cindy Roleder.

Atletičari su, pak, trčali finale na 200 metara, a slavio je Turčin Ramil Gulijev s 19.76 ispred Britanca Nethaneela Mitchell-Blakea, a broncu je dobio Švicarac Alex Wilson. Gulijevu su četiri stotinke nedostajale do rušenja europskog rekorda iz 1979., a valjda mu to nije bilo ni važno dok je slavio i prije nego je ušao u cilj.

Na dvostruko dužoj dionici Norvežanin Karsten Warholm s 47.64 postavio je novi europski rekord za mlađe seniore. Srebrni je bio kubanski Turčin Yasmani Copello, a brončani Irac Thomas Barr.

Ipak, najviše se iščekivalo finale koplja u kojemu je najbolji bio Thomas Röhler. Iako koplje nije letjelo preko 90 metara, i 89.47 bilo je dovoljno daleko za zlato. Andreas Hofmann s gotovo dva metra slabijim hicem osigurao je Njemačkoj još jednu medalju, a bronca je otišla u Estoniju zahvaljujući Magnusu Kirtu.

Francuz Mahedine Mekhissi zlatni je na 3000 zapreke, a to mu je čak peti europski naslov. Mekhissi je slavio u vremenu od 8:31.66 ispred Španjolca Fernanda Carroa (8:34.16) i Talijan Yohanesa Chiappinellija (8:35.81).

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?