Sara Kolak: Moja jedina želja je trenirati i pomicati granice

Getty Images
Prethodnu godinu obilježila je Sara Kolak i njen hitac od 66,18 metara koji joj je osigurao olimpijsko zlato. Osvrnula se stoga na prethodnu godinu te najavila što očekuje u ovoj godini.

Događaj koji je najviše obilježio 2016. godinu svakako je olimpijsko zlato 21-godišnje Sare Kolak. Hitac od 66,18 metara iznenadio je sve te omogućio Sari Kolak da se u Hrvatsku vrati kao olimpijska pobjednica.

“Još uvijek nemam riječi kojima bih opisala 2016. godinu, još uvijek tražim savršenu rečenicu kojom bih najbolje mogla obuhvatiti sve što se dogodilo, ali nikako da je smislim jer uvijek nešto nedostaje. Tako da mislim da je nikada neću biti sposobna smisliti ma koliko je dugo tražila. Ali, ova će godina definitivno uvijek biti neopisiva”, rekla je Sara Kolak za Novi list.

Istaknula je kako joj je glavni fokus na treninzima kako bi mogla dodatno napredovati

“Olimpijsko zlato donijelo je puno promjena u mojem životu, jako puno promjena koje mi se sviđaju, ali i puno promjena koje mi se ne sviđaju. Ja sam cura sa sela, koja je naučena biti u sjeni. Što mi je jako odgovaralo jer nisam naučena na svu tu pažnju i zvonjavu mobitela svakih pet minuta. Moja jedina želja je trenirati i pomicati granice svojih mogućnosti i jednostavno ne želim izgubiti fokus. Znam da vas novinare to ljuti, ali želim biti fokusirana na trening”, svjesna je povećanog interesa hrvatska olimpijska pobjednica, no upozorava kako joj to često bude dodatni teret.

“Teško prihvaćam medijski interes za mene, to je druga kategorija obaveza s kojima se, iskreno, neki put dobro nosim, ali neki put mi je to stvarno teško i umara me. Svi mi govore da ostanem ista, hiperaktivna i pomalo neozbiljna, ali mislim da sam svemu ipak dodala jednu dozu ozbiljnosti i organiziranosti, pokušavam uklopiti sve svoje obaveze, a da pritom sve bude kako sam si zacrtala u glavi. Dobro je što je motivacija još veća nego prije jer ne želim stati na ovome, želim se i dalje boriti i ostati zdrava.”

Rijetko što može nadmašiti olimpijsku medalju stoga niti ne čudi što Sara Kolak Rio izdvaja kao svoje najdraže natjecanje, međutim svejedno razmišlja o sljedećoj sezoni.

“Rio će definitivno uvijek biti moje najdraže natjecanje, iako je svako natjecanje posebno. Ipak su to Olimpijske igre i još uvijek mi ne ide u glavu da sam s 21 godinom postala olimpijska pobjednica. Iskreno, još se uvijek ne mogu na to naviknuti. Teško je to opisati, u užurbanom ritmu obaveza nisam imala prilike shvatiti što sam napravila. Moja trenutna želja je samo razmišljati o treningu, a u ovom ritmu to jednostavno nije moguće. Zato se nakon blagdana definitivno povlačim u svoja četiri zida, gasim mobitel i spremam se za novu sezonu.”

Pred njom se nalaze novi izazovi, a najzvučniji je onaj koji ju očekuje na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

“Bit će to moje prvo Svjetsko prvenstvo, što opet ima neku svoju posebnost i na kojem trebam probiti led. Plan je isti kao i prošle sezone, biti spremna, za što znam da hoću, baciti normu, a onda korak po korak. Prvo se plasirati u finale, a onda ćemo vidjeti. Daljine? Ne zamaram se brojkama, iako imam neke koje vrtim u svojoj glavi, ali mislim da sada nema smisla pričati o tome jer se svašta može dogoditi dotad.”

Najvažnije je da ostanem zdrava i da napredujem. Probat ću opet iznenaditi sebe i druge, ali bila bih sretna i da ostanem tu gdje jesam. Imam još jako puno posla, bacači eksplodiraju poslije 30. godine pa nek se sve odvija svojim tijekom. Nigdje mi se ne žuri, idem korak po korak, samo da budem zdrava i bit će sve u redu”, zaključila je Sara Kolak.

Tagovi: ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?