Vlašić odustala od SP-a u Londonu: Nisam htjela riskirati…

Getty Images
Blanka Vlašić neće predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Londonu.

Skok u vis na Svjetskom prvenstvu u Londonu bit će oslabljen za nastup Blanke Vlašić. Hrvatska atletičarka trebala je u petak nastupiti na mitingu Dijamantne lige u Monacu, na kojem se nalazila posljednja prilika za hvatanje norme za SP, ali Blanka je odlučila da ne želi riskirati. Ovoga puta su problemi s nogom i bol u desnoj tetivi ipak bili jači

„Nisam htjela riskirati pogoršanje stanja koje je napokon krenulo u dobrom smjeru. Već godinama idem na velika natjecanja s bolovima i istina, dobro bi ispalo. Samo što bih to kasnije dugo plaćala“, izjavila je Blanka Vlašić za Sportske novosti.

Želja za sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bila je veća od razuma, a rezultat toga je skupo plaćena bronca.

„Žurila sam se nastupati zbog Rija pa sam se vratila nekoliko koraka unatrag. Želim ozljede ostaviti iza sebe, a ne ih stalno potencirati. Zbog Rija sam još i na početku ove godine bila u stagnaciji. Olimpijsku broncu sam plaćala još dugo nakon dodjele medalja“.

Trenutno je upitno hoće li se Blanka uopće pojaviti na nekom natjecanju u 2017. godini, no ni s 33 godine ne razmišlja o odlasku u mirovinu.

„Zanima me povratak na velike visine, a ne stalno hodanje po rubu“, zaključila je Blanka Vlašić.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?