Najtrofejniji britanski biciklist Bradley Wiggins završio karijeru

Getty Images
Najtrofejniji britanski biciklist i osvajač Tour de Francea objavio je kraj svoje karijere.

Prvi Britanac koji je uspio pobijediti na Tour de Franceu te ujedno najtrofejniji biciklist svih vremena iz te zemlje – Bradley Wiggins, putem službenog Facebook profila objavio je kraj svoje biciklističke karijere.

“2016. je kraj puta ovoga poglavlja, prema naprijed i prema gore, djeca iz Kilburna sa “stopalima na zemlji, glavom u oblacima” ne osvajaju olimpijska zlata i Tour de France! Sada osvajaju“, napisao je Bradley Wiggins.

Osvojio je osam olimpijskih medalja, od čega ih je pet bilo zlatnog sjaja. Do olimpijskog odličja dolazio je na posljednjih pet uzastopnih Olimpijskih igara. Najupečatljivija godina će svakako ostati 2012. kada je uz olimpijsko zlato na domaćem terenu, pobijedio na Tour de Franceu.

“Bio sam dovoljno sretan da živim svoj san i ispunim svoju težnju iz djetinjstva. Sretao sam svoje idole i vozio uz najbolje posljednjih 20 godina. Radio sam s najboljim trenerima i menadžerima kojima ću zauvijek biti zahvalan na podršci. Ono što ću zauvijek pamtiti je podrška i naklonost publike kroz sve uspone i padove, a za sve je zaslužna vožnja biciklom“, zaključio je Wiggins u svom oproštaju od biciklizma.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?