colak-nakon-povijesnog-uspjeha-nisam-ovo-ocekivao-imao-sam-premalo-vremena-za-pripremu
1

Čolak za Sportarenu nakon povijesnog uspjeha: Nisam ovo očekivao, bilo je premalo vremena za pripremu

Nikad nitko u povijesti ronjenja na dah nije odnio ne samo bilo koja četiri odličja s jednoga europskog prvenstva, a kamoli čak 3 zlata i jedno srebro.

Čolak uzeo treće zlato i četvrtu medalju na Europskom bazenskom prvenstvu

Jučer je to uspio naš “Čudesni Hrvat” Goran Čolak koji ekskluzivno za Sportarenu prvi put nakon osvojenih odličja govori o povijesnom uspjehu, osvojenim medaljama, kako su tekle pripreme i što očekuje od nadolazećeg EP-a u Turskoj.

Čolak je slavio u disciplinama dinamika bez peraja (DNF) u kojoj je postavio svjetski rekord, u statici (STA), a srebro je osvojio u disciplini dinamika sa stereo perajama (DYNBiFins).

Kakvi su početni dojmovi i jeste li očekivali ovakav rasplet na kraju CMAS Europskog bazenskog prvenstva u talijanskom Cagliariju?

“Naravno da su dojmovi pozitivni. Nisam baš očekivao ovakav rasplet prvenstva, ali sam se nadao da mogu osvojiti četiri medalje iz četiri discipline. Kod ovakvih velikih natjecanja problem je nastupati svaki dan u svim disciplinama jer se natječete protiv ljudi koji se spremaju jednu ili maksimalno dvije discipline. Koncentrirani su samo na to i što je najvažnije – odmorni su”, objašnjava Čolak.

Fizički i mentalno iscrpan sport

“Natjecanje dan za danom uzima jako puno od natjecatelja, što fizički što mentalno. Onaj koji takvo nešto nije pokušao, teško može razumjeti koliko je to teško. Također, bitan je i faktor sportske sreće. Ne ovisite samo o sebi, ovisite i o tome kakva je konkurencija, odnosno kakve su rezultate ostvarili.

Ovaj put sreća je većinom bila na mojoj strani.”

Koliko traju pripreme za ovakva prvenstva?

“Pripreme za Cagliari sam počeo prije tri mjeseca, nakon najtecanja u Dubaiju. Naravno da nisam krenuo od nule, ali bez obzira na to, tri mjeseca su jako mali period za pripremiti se kvalitetno. Pogotovo ako se spremate za četiri discipline, a ne za jednu”, kaže Čolak, pa nastavlja:

“Međutim, takav mi je raspored sezone i jednostavno nije bilo drugog načina. Na kraju sam bio poprilično spreman. Gledajući objektivno, ovo mi je možda najbolja forma u životu.”

Slijedi EP u Turskoj, kakva su očekivanja uoči toga?

“Što se tiče dubinskog prvenstva u Turskoj, dobra je stvar to što ću imati puno više vremena za pripreme pošto je natjecanje tek u listopadu. To mi daje gotovo četiri mjeseca vremena od danas da se kvalitetno i ispravno pripremim.

Ne znam što će mi donijeti to natjecanje, ali ponovno se spreman za sve tri dubinske discipline i iskreno vjerujem da mogu i trebam uzeti medalju u svakoj od njih”, rekao je, pa zaključuje:

“Kojeg će sjaja one biti, ako se i dogode, to ćemo vidjeti.”

Podsjetimo, CMAS Europsko dubinsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je sredinom listopada.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?