madarevic-grand-prix-osijek-zito-challenge-cup-zasluzuje-biti-nacionalni-brand
1

Mađarević: Grand Prix Osijek Žito Challenge cup zaslužuje biti nacionalni brand

Foto: Nikolina Pokorić
Osijek će ovoga vikenda ponovno postati središte gimnastičkih zbivanja, a o samom događaju progovorio je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Grand Prix Osijek Žito Challenge cup koji u četvrtak po deveti put u Gradskom vrtu otvara svoja vrata, za dolazak svjetskih gimnastičkih zvijezda spreman je već danima, a uigranim organizacijskim timom i osmu godinu rukovodi direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Osijek spreman za deveto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici

“Ponosni smo što Osijek i Hrvatska i devetu godinu zaredom imaju privilegiju biti dio kalendara Svjetske gimnastičke federacije i što je naš turnir danas izrastao u jedan onih koji okuplja najveći broj sportaša. I ovaj put ćemo u srcu Slavonije ugostiti neke od najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, olimpijske, svjetske i europske medaljaše, sportaše iz rekordne 32 zemlje svijeta, a time se ove sezone ne može pohvaliti niti jedan turnir Svjetskog kupa”, izjavio je Vladimir Mađarević, čovjek koji je posljednjih godina ujedno i predsjednik Tehničkog odbora naše muške sportske gimnastike.

Dvorana Gradski vrt za gimnastičare se otvara već danas, a finala su na programu za vikend.

“Organizirali smo autobus koji je dio vježbača u Osijek dovezao iz Kopra, gdje je prošli vikend također održan Svjetski kup, no i ostatak sportaša je već u ponedjeljak počeo lagano dolaziti i trenirati u pomoćnoj dvorani. Glavna dvorana za njih biti će otvorena u srijedu, a u četvrtak krećemo s kvalifikacijama, one se nastavljaju i u petak, dok su finala na programu u subotu i nedjelju uz izravan prijenos na Hrvatskoj radio televiziji.”

Osijek već danima diše gimnastički. U subotu je Gimnastičko društvo Osijek Žito na Dravskom mostu okupilo čak 422 Osječana koji su zajedničkim snagama napravili više od 600 metara dug lanac ljudskih špaga, a za sljedeću godinu plan je prijaviti ovu zanimljivost za Guinnessovu knjigu rekorda.

“Naš tim ima puno ideja, ali iskreno, s obzirom na skromna financijska sredstva, ne možemo ih sve realizirati. I ove godine je vrhunski sportski spektakl zajamčen u Gradskom vrtu, no mi svake godine želimo otići korak više. Naš san je da ovaj turnir postane nacionalni brand prepoznatljiv u svijetu. Brand s kojim ćemo probiti barijere, pomoći nevjerojatnom turističkom potencijalu ove hrvatske regije, ali i pomoći gimnastici da na svjetskoj karti dobije mjesto koje ovaj sport zaslužuje imati. U našem gimnastičkom svijetu više ne postoji čovjek koji nije čuo za Osijek, za Slavoniju i Baranju i za Hrvatsku. Slika iz Gradskog vrta odlazi u izravnom prijenosu u cijeli svijet, a to je platforma koju u našem gradu nema niti jedna djelatnost. U Hrvatskoj takav događaj imaju još samo skijaška Snježna kraljica i ATP turnir u Umagu. Zato želimo da Grand Prix Osijek Žito Challenge cup bude nešto što će ljudi diljem Hrvatske, ali i šire, obavezno upisati u svoje kalendare, doći u ovim proljetnim danima u Slavoniju i Baranju, uživati u svjetskoj gimnastici, ali uz to i u vrhunskoj hrani, vinima, prekrasnoj prirodi, uživati u vožnji Dravom i Dunavom, razgledati niz bitnih gradova za hrvatsku povijest…

Hrvatsku će u Osijeku predstavljati Robert Seligman, Marijo Možnik, Leonardo Kušan, Tin Srbić, Ana Đerek, Tijana Tkalčec, Ema Kajić i Ana Poščić.

“Ako Vam do sada naš turnir nije ušao pod kožu, sigurni smo da ovaj put hoće. I da ćete nam se vratiti i 2018.!” zaključio je direktor osječkog turnira, Vladimir Mađarević.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?