Skandal u hrvatskoj odbojci: Dva dana prije odlaska na EP smijenjen izbornik

Kao razlog se spominje izbornikovo uznemiravanje jedne od reprezentativki.

Samo dva dana prije odlaska hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije na pripreme u Azerbajdžan, gdje će se Hrvatska obaviti posljednje korekture za EP u Gruziji, smijenjen je izbornik ženske reprezentacije Miroslav Aksentijević.

Na njegovo mjesto postavljen je Igor Lovrinov.

“To je hitno rješenje, jer je bila krizna situacija”, rekao je Lovrinov na predstavljanju i dodao: “Radio sam s mlađim kategorijama, poznajem te djevojke i bilo je logično da me pozovu”.

O kakvoj se krizi radi, odbojkaški savez nije otkrio, ali Večernji list piše o tome da je pravi razlog promjene izbornika skandal o kojem se šuti.

Službeno, Aksentijević je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali navodno je otišao zbog uznemiravanja jedne od igračica.

Kako piše spomenuti izvor, Aksentijević se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, sve je počelo bezazlenim razgovorom, a onda je sada već bivši izbornik jednim dodirom uznemirio reprezentativku koja je burno reagirala, nazvala roditelje i nastala je panika.

Hrvatski odbojkaški savez nije bio rječit po tom pitanju:

“Gospodin, sada već bivši izbornik Aksentijević je otišao iz osobnih razloga. Molimo za diskreciju. Nismo željeli ulaziti u njegove osobne razloge za takvu odluku”, rekla glasnogovornica Iva Bule.

Kapetanica reprezentacije Samanta Fabris je na današnjoj presici rekla kako je u momčadi atmosfera dobra.

“Družimo se, ostalo nam je malo vremena da se uigramo u novi sistem. Svaka promjena je dobro osvježenje. Nastavljamo s treninzima”, rekla je.

Aksentijević je preuzeo reprezentaciju u studenom 2015. nakon što je savez sporazumno raskinuo ugovor s Angelom Vercesijem.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?