sp-streljastvo-petar-gorsa-svjetski-doprvak-u-trostavu
1

SP streljaštvo: Petar Gorša svjetski doprvak u trostavu

www.hrsport.net
Petar Gorša ostvario još jedan izvrstan rezultat.

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je drugu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu u južnokorejskom Changwonu. Bjelovarac je u ponedjeljak osvojio srebrnu medalju u zračnoj pušci, a u istom je finalu brončano odličje pripalo bivšem svjetskom juniorskom prvaku Miranu Maričiću.

“Osvojiti dva svjetska srebra zaredom, u dvije različite discipline, to je čudesno”, izjavio je naš strijelac nakon još jednog sjajnog nastupa.

Ja sam specijalist za stojeći stav i znao sam da, ako sve napravim dobro, mogu na kraju završiti s dobrim rezultatom. Događalo mi se to već i prije, otkrio je Gorša.

Gorša je u finalu malokalibarskog trostava pogodio 457,4 kruga i za pobjednikom, Poljakom Tomaszom Bartnikom zaostao točno 3,0 kruga. Treći je bio Amerikanac Michael McPhail (446,9).

Gorša je u finale stigao sa šestim rezultatom u kvalifikacijama (1179 krugova), u kojima se puca po 40 metaka u svakom od tri stava (klečeći, ležeći, stojeći). No, način na koji se u finalu probijao do srebra bio je gotovo nevjerojatan jer je sve do prelaska u stojeći stav balansirao na granici ispadanja.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?