generacija-82-dva-dinama-obiljezila-dva-velika-uspjeha
4675

Generacija 82´: Dva Dinama obilježila dva velika uspjeha

Dinamo Vinkovci 82´ - Dinamo Zagreb 82´(Foto: Marko Tunuković/Sportarena.hr)
Vinkovci su jučer ugostili revijalnu utakmicu veterana Dinama. Vinkovačkog koji je obilježio ulazak u Prvu ligu te zagrebačkog koji je 82´ stigao do titule.

Pomoćni teren Cibalije jučer je bio poprište sudara velikih nogometnih imena kada su u pitanju vinkovački prvoligaš te zagrebački Dinamo.

Sudar generacija koje su 1982. godine osvojile srce svojih navijača ponudio je poteze koji su okupljene gledatelje vratile u vremena kada je vinkovački Dinama prije točno 35 godine svladao Čelik te po prvi put ušao u Prvu ligu, dok je zagrebački Dinamo stigao do naslova prvaka.

Revijalnu utakmica nije uspio pokvariti niti proljetni pljusak koji se spustio nad Vinkovce u trenutcima kada je susret trebao započeti, stoga su okupljeni gledatelji mogli uživati u svojim idolima, ali se i prisjetiti nekih zanimljivih anegdota.

Svoje mjesto iza gola, u ulozi dodavača lopti, pronašao je Goran Meštrović koji je u dresu Cibalije odigrao 247 utakmica, a upravo je on dodavao lopte na povijesnoj utakmici protiv Čelika. Ovoga puta je sjajnom intervencijom u jednoj situaciji pokazao kako i u toj ulozi može spasiti mrežu svog kluba, a sudac je samo uzviknu: “Mali, makni se od gola.” Bila je to sjajna uvertira za današnju utakmicu u kojoj Cibalia ima priliku zadržati svoj status prvoligaša.

Revijalna utakmica veterana:

Dinamo Vinkovci – Dinamo Zagreb 9:12

Golovi: Halilović, Ručević x2, Šećer x2, S. Lušić x2, N. Lušić, Radić – Cvitanović x6, Hohnjec x2, Antolić x2, Štefulj x2

Dinamo Vinkovci: Radić, Bogdan, Mlinar, Kesić, Radić, Mirosavljević, N. Lušić, S. Lušić, Mršić, Tunjić, Smolčić, Halilović, Šafran, Keškić, Đurić, Lamut, Ručević, Šećer, Vitković

Dinamo Zagreb: Poldrugač, Antolić, Cvitković, Hohnjec, Vabec, Štefulj, Braun, Novoselac, Škorić, Lamza, Arnautović, Bručić, Čačković

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?