knin-do-kraja-godine-dobiva-novu-atletsku-stazu
4675

Knin do kraja godine dobiva novu atletsku stazu

Foto: zagreb.hr
U Kninu je potpisan sporazum oko izgradnje nove atletske staze.

Hrvatska atletika krenula je u još jedan veliki projekt koji bi trebao privući novu djecu. U Kninu su državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić i gradonačelnik Knina Marko Jelić potpisali sporazum o sufinanciranju projekta izgradnje atletske staze.

Odluku je još u kolovozu donijela Vlada, a sufinancirat će je Središnji državni ured za sport s milijun i pol kuna.

“Sufinanciranjem izgradnje ove atletske staze Vlada Republike Hrvatske još jednom je pokazala kako je ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu jedna od stvari o kojima se sustavno želi voditi briga. Zbog toga mi je izuzetno drago što će se u Kninu izgraditi jedan takav održivi športski objekt namijenjen razvoju športa u lokalnoj sredini te što će djeca i mladi sportaši dobiti kvalitetno mjesto za treniranje”, pripomenula je Janica Kostelić.

“Ovakvim pristupom želimo što više pomoći lokalnim sredinama i pokušat ćemo osigurati adekvatne uvjete u svim dijelovima Hrvatske. Važan korak na tom putu jest i mreža sportskih objekata koja će biti dio Nacionalnog informacijskog sustava u sportu koji ćemo uspostaviti do kraja ove godine. Mreža će dati točnu sliku izgrađenosti i potreba za sportskim objektima u svim područjima, a kroz Nacionalni program sporta predvidjeli smo mnoge mjere oko izgradnje manje infrastrukture kako bismo nakon donesene mreže pokušali sufinancirati što više ovakvih športskih objekata

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznosit će nešto manje od 1,8 milijuna kuna, a Grad Knin u svom će proračunu osigurati šestinu tog iznosa.

Knin je sportski grad, pa je bilo kakvo ulaganje u sportsku infrastrukturu, koja je doista deficitarna, enormno veliki iskorak. Što se tiče atletike, to je nešto što je u Kninu jako nedostajalo kroz ovo vrijeme jer imamo uistinu izvrsne rezultate. Imali smo čak i olimpijca na Zimskim olimpijskim igrama koji dolazi iz našeg atletskog kluba, a tu je izvrsni Marko Čeko za kojeg vjerujem da će isto biti olimpijac. Ima vrhunske rezultate, a imamo i još nekoliko atletičarki i atletičara s odličnim rezultatima i s ovakvom jednom stazom sigurno ćemo iskoračiti u budućnost. S druge strane, to će biti i poticaj Gradu da riješi i druge potrebne prateće objekte koji idu uz taj atletski klub, a koji su sada, nažalost, dosta neugledni“, kazao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

U projektu je originalna atletska staza od 400 metara s četiri trake i staza na 100 metara sa šest traka te cjelokupna oprema za discipline – skok udalj, skok uvis, skok s motkom, staza s preponama – jama s vodom, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i bacanje kugle.

U načelu bi staza trebala biti gotova do kraja 2018. godine. Nadam se da će to biti i prije, ali zadnji je rok kraj ove godine. Radovima će se pristupiti čim se završi javni natječaj, a sama staza će se postavljati u rujnu jer problem kod ovakvih staza su uvjeti za postavljanje podloge, a oni su najbolji u rujnu“, objasnio je Jelić, dok se predsjednik HAS-a Ivan Veštić zahvalio državnim tijelima

“Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za sport što su prepoznali ovaj projekt i odlučili ga sufinancirati. Deset županija u Republici Hrvatskoj u ovom trenutku nema atletsku stazu, a sada će se taj broj smanjiti na devet. Uz ovu stazu u Kninu ove godine i Vukovar će dobiti novu atletsku stazu i jako sam sretan što će oba grada heroja u ovoj godini dobiti nove objekte.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?