rekordan-turnir-rukometa-na-pijesku-na-jarunu
4675

Rekordan turnir rukometa na pijesku na Jarunu

AKRP Zagreb
Prijavilo se preko 70 momčadi.

Zagrebački Jarun će od 27.04 do 01.05 ugostiti najbolje europske igrače i igračice rukometa na pijesku.

Ove godine prijavljen je veliki broj ekipa, čak njih 74, što je novi rekord turnira, te je novoizgrađeni četvrti teren već opravdao ulogu i investiciju. Na juniorskom dijelu turnira ekipe će se natjecati u čak 6 dobnih kategorija. U onom najmlađem, 2009. godištu, nastupit će 2 muške, dok će u 2008. godištu na teren izaći 5 muških ekipa. Najbrojnija kategorija je ona 2006 godišta, u kojoj će nastupati čak 9 muških i 3 ženske ekipe. 2004. i 2006. godište će predstavljati po 6 muških ekipa, a kategorija 2000. godišta ima prijavljeno 6 muških i 5 ženskih ekipa. U ženskoj seniorskoj konkurenciji ekipe su podijeljenje u 2 skupine po 6 klubova, te ih po 4 iz svake skupine odlazi u daljnje natjecanje.

U skupini A, snage će odmjeriti 3 najbolje hrvatske ekipe Detono Zagreb, WBHC Kontesa Nera i Toyota MHC Dubrava te njemačka ekipa CAIPIranhas koja je i favorit ove skupine, a svoju priliku čekaju BHC Rovinj i Chemo Profili Zagreb.

U grupi B, poljski Pyrki Poznan će pokušati pomrsiti račune švicarskoj ekipi Beachqueens, a za preostala 2 mjesta u četvrtfinalu također će se boriti srpska ekipa BHC 2areg, BHC Sesvete, švedski Goteborg BHC te nova ekipa na ovogodišnjem turniru, RK Orahovica.

AKRP Zagreb
AKRP Zagreb

U konkurenciji muških ekipa natjecatelji su podijeljeni u 4 skupine po 5 ekipa, a iz svake skupine ih po dvije odlaze u eliminacijsku fazu.

Ovogodišnja skupina smrti je grupa A, gdje će ruski Ekaterinodar pokušati opravdati ulogu favorita, a na tome putu će ih pokušati spriječiti Beach Stars BHC iz Mađarske, nizozemski TSHV Camelot, uvijek neugodna ekipa White Boysa iz Kaštela i BHC Rovinj. Prošlogodišnji prvaci turnira, Detono Zagreb, nositelji su skupine B, gdje ih čekaju srpska ekipa BHC 2areg, prvaci Švicarske BHV Wasserschloss, AKRP Zagreb te BHC Ban iz Zaprešića.

U skupini C doći će do okršaja HEI Beachhandball iz Danske te BHC Sesveta koji su prošle godine bili finalisti i polufinalisti turnira, dok su ostale ekipe ovogodišnji učesnici na Mastersu, ekipa Chemo Profila Zagreb, zatim zagrebački Sokoli te švedski Goteborg BHC.

U skupini D, BHC Sesvete 2, KRP Nevažni iz Velike Gorice te nacionalna selekcija Švedske pokušat će iznenaditi favorite skupine, BHC Čakovec, te ponajbolju mađarsku ekipu, Salgotarjane Strandepitok.

AKRP Zagreb
AKRP Zagreb

Za više informacija posjetite službenu stranicu turnira, www.jaruncup.com. Sve je spremno za nova pjeskaška uzbuđenja, dođite i pridružite nam se na Jarunu.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?