umag-proglasen-europskim-gradom-sporta-za-2018-godinu
4675

Umag proglašen europskim gradom sporta za 2018. godinu

umag.hr
Grad Umag, poznat kao grad sporta i rekreacije, ovu je neformalnu titulu pretvorio u službenu prilikom svečanosti proglašenja europskih prijestolnica i gradova sporta koja se održala u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu, priopćeno je iz ureda umaškog gradonačelnika.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Vili Bassanese, njegov zamjenik Ivan Belušić, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg te pročelnik UO-a za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Izaslanstvo grada Umaga predvođeno gradonačelnikom Bassaneseom na prigodnoj je svečanosti preuzelo zastavu Europskog grada sporta za 2018. godinu i time potvrdilo izvrsnost u navedenom segmentu. Izrazivši zadovoljstvo zbog dobivanja ove prestižne nagrade, gradonačelnik Vili Bassanese kazao je kako to predstavlja “dodatnu potvrdu da je sklad sredine, usluga i infrastrukture u Umagu postigao najvišu razinu”.

“U današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Umag je jedini grad u Hrvatskoj koji već sedam godina uspješno organizira Sajam sporta, odnosno Festival sporta, u kojem sportaši prenose svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomažu u izgradnji zdravog načina življenja i sportskog napretka”, ustvrdio je Bassanese dodavši da su građanima Umaga omogućili najbolje uvjete, svi gradski sportski objekti suvremeno su opremljeni te za umaške udruge potpuno besplatni.

“Kvalitetnim financiranjem javnih potreba u sportu podigli smo kvalitetu pedagoškog rada s mladima te broj i opremljenost sportskih objekata. Ujedno je stvorena i jedinstvena sinergija između javnog i privatnog sektora te su udovoljeni uvjeti za održavanje brojnih sportskih događaja i manifestacija na nacionalnoj i međunarodnoj razini”, poručio je Bassanese.

Titula Europski grad sporta za Grad Umag, smatra on, ne znači samo promidžbu Umaga nego i mogućnost suradnje s drugim europskim gradovima koji nose istu titulu, kao i lakšu dostupnost značajnih sredstava iz Europske unije.

Tagovi: ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?