balic-i-metlicic-odlucili-se-za-korak-vise-pokrecu-mini-rukometnu-ligu-dalmacije
338

Balić i Metličić odlučili se za korak više: Pokreću “mini rukometnu” ligu Dalmacije

Getty Images
Veterani ovog sporta, Ivano Balić i Petar Metličić, odlučili su se za novi veliki pothvat.

Jedni od naših najboljih rukometaša, Ivano Balić i Petar Metličić, odlučili su se za unaprijeđenje svoje rukometne akademije u Splitu, koju vode već deset punih godina.

Naime, ovaj proslavljeni hrvatski rukometni tandem najavio je pokretanje Erste rukometne lige Dalmacije, u kojoj će se u “mini rukometu” natjecati mladi rukometaši uzrasta od 8 do 12 godina radi popularizacije rukometa i poticanja djece na bavljenje sportom.

Generalni sponzor dakako je Erste banka koja će se za sve natjecatelje pobrinuti te im osigurati besplatan prijevoz i hranu, što će dobro doći svima onima koji nisu u mogućnosti uključiti se u ovaj projekt zbog financijskih problema.

Prvi turnir lige bit će već 18. ožujka ove godine u Šibeniku, a zatim će uslijediti i turniri u Zadru, 22. travnja, Dubrovniku, 13. svibnja te zadnja dva u Splitu, 27. svibnja i 3. lipnja kada se održava onaj finalni.

Balić je istaknuo kako je najvažnije zapravo aktivirati djecu da se bave sportom de nadodao kako vjeruje da će ovo svima biti zanimljivo iskustvo.

Oglasio se i Petar Metličić, koji upozorava na poražavajuć podatak o sportu u Hrvatskoj.

“Poražavajući je podatak kako se u Hrvatskoj samo 30 posto djece bavi sportom i svi se trebamo zamisliti i zapitati u čemu griješimo i zašto to ne promijenimo, jer to je podatak zbog kojeg svi moramo biti zabrinuti i koji govori da smo zanemarili djecu.”

Pokretanjem ove lige “mini rukometa” želi se zainteresirati i motivirati djecu za bavljenje sportom te također potaknuti i ostale sportove da se više angažiraju kako bi ispravili ovu nepovoljnu sportsku situaciju u zemlji. Metličić je dodao kako ova njihova Erste rukometna liga Dalmacije može poslužiti i kao baza za selekciju budućih rukometaša koji bi se nastavili baviti tim sportom i razvijati se u njemu.

Podsjećamo, “mini rukomet” igra se na terenu dužine 20 metara na kojem su i golovi manji od golova u velikom rukometu. U “mini rukometu” nastupaju četiri igrača i vratar, a igra se sa spužvastom loptom.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?