balic-reprezentacija-dobili-smo-otkaze-i-to-je-to
338

Balić: Reprezentacija? Dobili smo otkaze i to je to

Getty Images
Ivano Balić na rukometnim parketima nije od 2015. godine, a mnogi ga još uvijek smatraju jednim od najvećih svih vremena te da je mogao "potegnuti" još koju godinu.

U razgovoru za portal Sportsport.ba Ivano Balić otkriva zašto je prekinuo karijeru, zbog čega je “protjeran” iz reprezentacije te što ga smeta u današnjem rukometnom svijetu.

“A nisam, da sam mogao, igrao bih. Ali karijeru sam prekinuo zbog ozljede leđa. To vam je genetika, i moja majka je imala istih problema pa je morala u 30. godini prekinuti karijeru. Mene i sada bole leđa, idem na terapije”, rekao je Balić za Sportsport.ba prilikom posjeta Sarajevu.

Nakon završene igračke karijere, Ivano je u HRS-u dobio ulogu koordinatora za muški rukomet. Ipak, nakon dvaju neuspjeha u Riju i Francuskoj morao je otići s ostatkom svoje ekipe.

“To je završena priča, dobili smo otkaze i to je to. Ljudima se nije sviđalo kako je reprezentacija igrala i kako je vođena, a opet, iza nas je medalja iz Poljske. U Francuskoj je odlučivala jedna lopta, a u Riju smo podbacili.”

Reprezentaciju je od izbornika Babića preuzeo Lino Červar s kojim je Balić bio prvak svijeta i olimpijski pobjednik.

“Lino je čovjek koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i tu se nema što previše dodati. Nitko ne može znati bismo li bili bolji ili lošiji s nekim drugim na klupi. Svi mi imamo svoje zasluge u tim medaljama, pa tako i Lino. Igrači su znali rukomet, Smajlagić ga je znao, Lino ga je znao i svi su radili svoj dio posla. Svima je bilo jasno što tko mora raditi.”

Što legendu hrvatskog, ali i svjetskog rukometa najviše nervira danas u rukometu?

“Sve je manje mozga, pameti i mašte. Nervira me što se zapostavlja taktika. Rukomet djeluje kao grub sport i on to je, treba znati primiti udarac i znati pasti, no rukomet se uvijek igrao glavom i u tome je njegova čar. Toga je danas sve manje, a sve više fizike. Bitna je snaga, da si brz i to me nimalo ne oduševljava. Trči i pucaj, to je tako nemaštovito.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?