eurokupovi-rukomet
445
338

Drama u finalu Lige prvakinja: Vardar opet pao u produžecima

EHF CL
Spektakularno i dramatično finale Lige prvakinja kao i prošle godine igrali su Györ i Vardar, da bi mađarski sastav još jednom osvojio titulu.

Branitelj naslova Györ krenuo je kao i u polufinalu, čvrstom obranom i moćnim napadom. Vardar se mučio postići prvi gol. Nakon 15-ak minuta već je bilo 7:4 za mađarski klub. Međutim, tada Vardar počinje dizati igru.

Makedonski sastav, koji je tražio prvu, povijesnu titulu u Ligi prvakinja, izjednačuje na 7:7, a s neriješenim rezultatom se odlazi i na poluvrijeme (9:9).

Prva dva gola u nastavku postiže Vardar, nagovijestivši da je ovo možda njihov dan koji će ostati upisan u klupsku povijest. No, Györ se vraća i drži egal.

Infarktna je bila zadnja minuta, u koju se ušlo s 19:19. U posljednjih 20 sekundi vidjeli smo dva pogotka, najprije je Andrea Lekić, igračica Vardara, prekrasnim frkom zabila za vodstvo, da bi koju sekundu kasnije uzvratio Györ. 20:20 nakon 60 minuta i odlazak u produžetke, baš kao i lani.

Povijest se ponovila i u produžecima. Györ bolje otvara i odlazi do titule nakon 70 minuta igre s konačnih 27:26. Posljednji je napad imao Vardar, no hrvatska igračica Andrea Čanađija nije zabila.

Kod Györa najbolja Cornelia Nycke Groot s osam golova. Vardar je predvodila Andrea Lekić sa šest golova. Penezić je zabila tri puta, a Čanađija dvaput.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?