eurokupovi-rukomet
445
338

Fantastični Sršen predvodio Szeged, PSG dotukao Celje

Pick Szeged Handball
Ivan Sršen igrao je glavnu ulogu u pobjedi svog Szegeda, dok je Manuel Štrlek upisao novi remi s Kielcom.

Za iznenađenje večeri u EHF Ligi prvaka zaslužan je Szeged koji je u gostima srušio Rhein-Neckar Löwen uz završni rezultat od 37:35.

Svoj debi u europskom rukometu također je upisao i Ivan Sršen, inače igrač RK Nexea koji je na posudbi u Szegedu. I to kakvu je debitantsku utakmicu imao Sršen u novom dresu.

Ivan je susret završio s ukupno sedam golova na svom računu, čime je bio prvo ime kluba na kraju utakmice, a pet pogodaka također je i dodao Jonas Källman. Za domaći sastav iskazao se Mensah Larsen uz osam golova.

Flensburg je ugostio Kielce našeg Manuela Štrleka i Marka Mamića, a taj sudar završio je bez pobjednika pošto su momčadi remizirale uz 32:32. Obje momčadi imale su prilike uzeti sve bodove, no na kraju do toga nije došlo.

Gosti su zapravo dominirali susretom sve do samog završetka utakmice. Sredinom drugog poluvremena Kielce je vodio uz 29:23, a u nekoliko navrata prije i poslije tog trenutka, gostujući sastav uspjevao je održavati taj tempo i veliku razliku.

No, najednom su naglo stali na kočnicu, što je domaćima omogućilo veliki povratak i skoro senzacionalni preokeret. Drama na kraju i heroj Bartolomiej Bis donio je Kielcu poravnanje u posljednjoj sekundi utakmice.

U domaćem sastavu Lauge Schmidt postigao je devet golova, a kood gostiju Michal Jurecki zabio je osam golova. Manuel Štrlek zabio je četiri, a Marko Mamić jedan pogodak.

PSG je bez prevelikih poteškoća dotukao Celje i upisao pobjedu od 31:26.

Favoriti su bili u kontroli kroz većinu susreta na gostujućem parketu te im pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna. Francuzi su u drugoj dionici uživali i prednost od šest pogodaka, što je na kraju ipak palo na +5, no pobjeda je bila zaslužena.

Uwe Gensheimer nosio je favorite i pobjednike sa sedam golova, a kod Sovenaca iskazao se Borut Mačkovšek uz jednak broj zabijenih pogodaka.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?