eurokupovi-rukomet
445
338

Golik: Melsungen je pokazao da je drugi rukometni svijet

Niko Matejčić
Prije nego što će krenuti put Njemačke na uzvrat s Melsungenom, Zametovi rukometaši moraju odraditi gostovanje u Vinkovcima.

Svjetlosna koreografija bila je jedina dojmljiva stvar koju je Zamet priredio u domaćinstvu njemačkog Melsungena u trećem pretkou EHF kupa. Pred više od 2000 tisuće navijača riječki akteri kao da su ostali pod dojmom ne igre reflektora, već renomiranih gostiju kojima su parirali nekih 20-ak minuta.

Sve nakon toga bila je igra mačke i miša u kojoj je švedski vratar Johan Sjostrand prikupio čak 22 obrane. Ne zicera, već iz teških situacija u koje je zametovce stavljala moćna Melsungenova obrana.

“Normalno je da smo na početku imali tremu, ali kako je utakmica odmicala i to je nestalo. Prekrasan ambijent u kojem je bilo gušt igrati, pogotovo što je dvorana bila puna i čak je bilo navijanja, što ne znam kada se posljednji puta dogodilo. Gostujući navijači su također doprinijeli odličnoj atmosferi. Utakmicu smo dobro započeli i dobro se držali do kraja prvog poluvremena. U nastavku su Nijemci objektivno pokazali da su jedan drugi rukometni svijet. Šestnaest vrhunskih igrača, reprezentativaca, svatko od njih ima bar jedan potez koji odskače, priznao je Matija Golik, prenosi Sportcom, strijelac tri pogotka.

Uz Sjostranda to su bili hrvatski reprezentativac Marino Marić i Allendorf koji su zabili po osam golova, dok kod Zamećana nitko nije iskočio. Svejedno nema mjesta tuzi među njima premda je ovo bila posljednja domaća europska utakmica za ovu sezonu. Sljedeća je već u srijedu u Vinkovcima odakle će se odmah krenuti prema Njemačkoj. Skupit će se sati i kilometara u autobusu.

“Svi ovi nastupi u EHF kupu bili su motiv više. Trebali bismo to prenijeti i na domaće prvenstvo koje je prioritet. Nadam se da ćemo već kod Spačve prikazati igru kao u europskim susretima te normalno početi skupljati bodove. A u Njemačkoj ćemo se pokazati u što boljem svietlu i probati odigrati pravu mušku utakmicu, možda odigrati bolju obranu i probati izgubiti sa što manjom razlikom.”

 

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?