eurokupovi-rukomet
445
338

Nova katastrofa Kiela, PSG-u derbi s Veszpremom i prvo mjesto

Getty Images
Iznenađenje kola napravilo je Celje usred Kiela.

Završeno je sedmo kolo EHF Lige prvaka, a daleko je najviše odjeknulo slavlje Celja usred Kiela. Možda to, s obzirom na ono što Kiel igra u ovoj sezoni i nije ogromno iznenađenje, ali jest kada se uzme u obzir da je Branko Tamše jedva imao tri-četiri zdrava čovjeka u vanjskoj liniji. Bez Mačkovšeka, Mlakara, Mitrovića, s načetima Lesjakom, Malusom i Dujshebaevim nisu mogli protiv Nexea kod kuće, a na sjeveru Njemačke napravili su malo čudo i vratili Nijemce korak unatrag nakon pobjede u Bjelorusiji.

Slovenci nisu potonuli kada je Kiel u nekoliko navrata imao +3, već sjajnom završnicom ga dokrajčili. Malus je zabio osam komada, Bećiri tri, a Ekberg šest za Kiel.

Derbi se igrao u Parizu gdje je PSG zabio Veszpremu 19 golova za poluvrijeme, a do kraja ukupno 33 i preuzeo vrh tablice. Za Mađare previše da bi mogli računati na nešto u Parizu iako su s -6 na kraju prvog dijela stigli na -1, ali PSG može dići gas kad treba. Nikola Karabatić zabio je osam, Sagosen šest, Stepančić ništa, a Tonnesen i Gajić po pet za goste.

Barcelona je ispustila, pokazat će se, možda i presudan bod u borbi s Vardarom za prvo mjesto. Drugi je put remizirala s Lowenom s tim da su Nijemci 24 sata ranije igrali u Leipzigu Bundesligu, prespavali u aerodromskom hotelu u Berlinu i došli nekoliko sati prije utakmice u Barcelonu.

Prvi dio pripao je Barceloni, drugi dio Lowenu pa je remi možda i najrealniji iako će više žaliti gosti jer imali su i +4 pa +2 u završnici, na kraju i napad za pobjedu. Mem je zabio osam za Barcu, Rnić devet za Lowen.

Kielce se nekako vratilo s bodovima iz Danske gdje je to bio imperativ imperativa. Aalborgu je zabilo 34 i potvrdilo da može uz po pet golova Jureckog i Aguinagaldea, četiri Štrleka i jednog Mamića. Smarason je postigao osam za Dance, Jotić jedan.

U neelitnim skupinama Montpellier je vjerojatno i potvrdio prvo mjesto laganim prolaskom kroz Skoplje. Jaganjac je s pet golova bio prvo ime Metalurga, Causse i Porte šest za Francuze.

EHF Liga prvaka, sedmo kolo:

PSG – Veszprem 33:28
Barcelona – Lowen 26:26
Kiel – Celje 26:29
Aalborg – Kielce 30:34
Kristianstad – Wisla 25:24
Meškov Brest – Flensburg 28:30
Pick Szeged – Nantes 30:33

Tagovi:
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?