eurokupovi-rukomet
445
338

Podravka je opet europska elita: Sve se pokrenulo, bit ćemo još bolji

Epodravina
Podravkašice su osigurale minimalno 12 europskih utakmica u novoj sezoni plasmanom u skupinu Lige prvakinja.

Kada je srpska Jagodina odustala od organizacije kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja, a prihvatila ga Koprivnica, u Podravki se odmah podgrijao optimizam da se nakon tri godine europska klupska elita može vratiti u dom hrvatskih prvakinja.

S inozemnim pojačanjima, novim trenerom i domaćom publikom podravkašice su se uspjele domoći skupine Lige prvakinja osiguravši minimalno 12 europskih utakmica u ovoj sezoni. Pokaže li se skupina s europskim prvakom Gyorom, Krimom i Thuringerom prejaka, a tri kluba idu dalje, u EHF kupu Koprivničanke će nastaviti svoj put.

“Prva stvar, sve se pokrenulo. I firma je ozbiljno ušla u projekt, svi su uložili puno, zato bi mi bilo stvarno bilo krivo da nismo ovo napravili. I iznad toga svega, izabrali su dobru ekipu. Cure su u nedjelju igrale na nekih 60-70 %, možda su drugo poluvrijeme malo prešle 70% , ali možemo mi i puno bolje, ovo je bio grč. Sad imamo vremena i bit ćemo još bolji”, najavio je “kuhar” ove podravske juhe Zlatko Saračević.

Podravka je, a tako se i očekivalo, svoju ulaznicu za LP hvatala protiv Craiove, druge po kvaliteti rumunjske ekipe koja je prije nekoliko mjeseci osvojila EHF kup.

“Pobijedili smo u utakmici u kojoj smo izgubili nekih osam totalno glupih lopti i za to je trebalo imati samo glavu. Nismo ni prvo poluvrijeme bili loši, samo smo nekoliko zicera promašili i te neke proklete lopte koje smo gubili. Ne znam je li to bilo u grču, u prevelikoj želji, ali još jednom čestitke svima. Hvala publici koja je pomogla i vidimo se u Ligi prvakinja. Najlošiji dio naše igre bio je igrač više. Radit ćemo, popravit ćemo, pa idemo dalje.”

Kada je u 51. minuti zasvijetlilo na semaforu 21:21, do samog kraja nije bilo pogodaka. Onda je 20 sekundi prije kraja s krila skočila mlada Korina Karlovčan i izazala pravu erupciju prepunog gledališta, kakvo valjda nije bilo godinama.

“Tek kasnije sam shvatila da je kut bio stvarno težak, i skok s desne noge, ali u tom trenu u glavi mi je samo bilo: “Moraš zabiti taj gol”. Nisam uopće znala ni kakav je kut ni kako skačem, samo je bilo bitno da ga zabijem, nije važno kako”, rekla je Podravkina junakinja.

“Osjećaj je bio nestvaran, toliko nestvaran da ja nisam ni slavila svoj pogodak, nego sam trčala nazad da se što prije obranimo i tek kasnije sam shvatila što se zapravo dogodilo. Ovaj pogodak još ću dugo pamtiti jer je ujedno postao najdraži i najvažniji pogodak moje dosadašnje karijere.”

A bit će ih još…

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?