eurokupovi-rukomet
445
338

Podravkašice idu po Ligu prvakinja: Tko nas želi pobijediti, morat će igrati jako dobro

Epodravina
Podravka će za vikend tražiti ulaznicu za Ligu prvakinja, a konačna prepreka trebale bi biti Rumunjke.

U subotu i nedjelju Podravka će biti u novoj misiji povratka u Ligu prvakinja. Nakon niza neuspješnih pokušaja u novom će imati realnu priliku jer osim domaćeg terena protivnici nude priliku za Podravka osvoji kvalifikacijski turnir i pridruži se Gyoru, Thuringeru i Krimu.

Koprivničanke će u subotnjem polufinalu igrati protiv turske Muratpase, a u potencijalnom odlučujućem susretu vrlo izvjesno čekat će rumunjska Craiova, aktualni pobjednik EHF kupa.

“Želimo igrati kvalitetan rukomet, imati dobru atmosferu i vratiti Ligu prvakinja u Koprivnicu. To je proces koji se ne može ostvariti preko noći, ali vjerujemo u ekipu i u uspjeh. Ovaj vikend koji je pred nama zaslužuje epitet rukometnog praznika uz četiri vrhunske ekipe i četiri kvalitetne utakmice koje će publika imati prilike vidjeti mi smo na čelu s našim glavnim sponzorom pripremili uz sportski i jedan pravi zabavni vikend za sve Koprivničanke i Koprivničance”, kazala je na početku sportska direktorica Miranda Tatari-Šimunović.

Pojačane podravkašice favoritkinje su protiv Turkinja makar za Zlatka Saračevića stanje u ekipi nije posve idealno.

“Imamo malih zdravstvenih problema, pa Nikolina Zadravec sigurno neće biti u ekipi, a ostale su nam sve zdrave s tim da je Dejana Milosavljević imala jedan teži udarac na utakmici s Budućnosti na pripremnom turniru u Grudama. Igramo dvije utakmice u 24 sata i paralelno se moramo pripremati za obje utakmice, a fokus nam je na prvoj utakmici protiv Muratpase. Radi se o teškim utakmicama pa tako u prvoj utakmici imamo Muratpasu koja igra izrazito brz rukomet, a poslije toga ćemo vidjeti što nas čeka u finalu. Imamo obje varijante spremne i za Jagodinu i za Craiovu. Kompletna je atmosfera odlična, vidi se da je to Liga prvaka i nešto što očekujemo željno, ali moram biti realan, ekipa Craiove favorit je jer igra vrhunski rukomet. Moram reći da, bez obzira na sve, onaj tko nas želi pobijediti, mora igrati jako dobro. Publici poručujem da bude strpljiva s nama, nova smo ekipa i želja je velika, a za to nam treba i pomoć s tribina”, rekao je Saračević.

Od nekoliko igračica koje su stigle s istoka Alena Ihnjeva u Koprivnici je od siječnja i već se upoznala s hrvatskim jezikom.

“Atmosfera je jako dobra i svi smo dobro, treniramo, družimo se i svi smo željni da se damo u utakmicu 100 % i da pobijedimo, a ako damo sve od sebe, onda možemo pobijediti sve.”

Podravka je, kako je i pripomenula Tatari-Šimunović, napravila puno u organizacijskom pogledu, popularni reper Nered i Zaprešić Boysi stvorili su navijačku pjesmu.

“Na to su nas potaknuli navijači i sve što smo proživjeli ove godine kroz nogomet. Želja nam je bila da napravimo i za rukomet ono što zaslužuje. Napravili smo suradnju sa Zaprešić Boysima, dečki su nam napravili himnu da curama, a i svima nama, daju dodatan vjetar u leđa, ovaj vikend, a i sve sljedeće vikende koji nam dolaze, da nam bude draže i ljepše svima zajedno navijati – rekla je članica Nadzornog odbora Marinka Akrap. 

Subota:
16:30 Craiova – Jagodina
19:30 Podravka – Muratpasa

Nedjelja:
15:00 – utakmica za treće mjesto
18:00 – finale

U Lublinu drugi turnir

Usporedno s turnirom u Koprivnici u Lublinu se igra i drugi na kojemu će ulaznicu za Ligu prvakinja tražiti domaćin, Bietigheim, Salerno i Bera Bera. Pobjednik tog turnira ući će u grupu s CSM-om, Kristiansandom i FTC-om.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?