eurokupovi-rukomet
445
338

Varaždin hrabro pao u Bukureštu, Dubravi pirova pobjeda na Islandu

Steaua Bucuresti
Nakon ispadanja Varaždina i Dubrave Nexe je ostao jedini hrvatski klub u EHF kupu.

Nakon minimalnog poraza na domaćem terenu, koji je ostavljao nadu za uzvrat, Varaždin nije uspio prirediti senzaciju u Bukureštu. Steaua je očekivano potvrdila pobjedu iz Varaždina, ali uz neočekivano puno truda.

Bez najboljeg strijelca iz prve utakmice Novaka Varaždinci su hrabro pali i u Rumunjskoj, Držali su domaćine nervoznima veliki dio utakmice ne dopustivši im da se odlijepe. Najveću prednost novi sehaligaš imao je na poluvremenu (14:11), ali u posljednjih deset minuta i dalje je sve bilo relativno otvoreno jer hrvatski predstavnik zaostajao je tek dva pogotka (22:24).

Međutim, tada su Rumunji s dva laka pogotka prelomili pitanje ukupnog pobjednika. Varaždin, za koji je Vrdoljak zabio sedam golova, definitivno zaslužuje pljesak.

Prije Varaždina od Europe se oprostila Dubrava koja je ispala, zapravo, još u prvoj utakmici kada je u svojoj dvorani izgubila s 29:33 od Hafnarfjordura. Hvatati tu prednost na dalekom Islandu definitivno je bio zahtjevan zadatak, ali nije puno nedostajalo da ga Šolini dečki riješe.

Iako su Islanđani vodili i sa 16:11 pa i 25:21, Zagrepčani su okrenuli utakmicu i stigli na dva pogotka do prolaska, m,eđutim, vremena je ponestalo. Istaknuo se Vinković koji je utrpao 11 komada.

EHF kup, prvo kolo, uzvrati:

Hafnarfjordur – Dubrava 30:32 (33:29)
Steaua – Varaždin 29:25 (26:25)

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?