eurokupovi-rukomet
445
338

Veliki podvig Koprivničanki: Podravka se vratila u Ligu prvakinja!

Ivan Brkić
Podravka je s 22:21 pobijedila Craiovu i vratila se u Ligu prvakinja nakon tri godine.

Liga prvakinja vraća se u Koprivnicu. Nakon tri godine izbivanja Podravka je opet među ženskom rukometnom elitom.

Koprivničanke su osvojile kvalifikacijski turnir kojemu su bile domaćini, nakon uvjerljive subotnje pobjede nad Muratpasom pred punom dvoranom svladale su prošlosezonskog osvajača EHF kupa, rumunjsku Craiovu, u utakmici u kojoj je samo pobjednik dobivao ulaznicu za Ligu prvakinja.

Domaći teren podgrijao je ambicije kod hrvatskih prvakinja, s novim pojačanjima nudila se velika mogućnost u odnosu na prošle godine jer Rumunjke su za nijansu slabije nego prije nekoliko mjeseci.

Zlatko Saračević sve je uglazbio u kratkom razdoblju i Podravka opet nudi izgled europske momčadi. Ako treba trčati, protiv Turkinja je pokazala da može, ako treba u kost, pokazala je protiv Rumunjki da može i to.

Iako su finale otvorile s 3:1, gošće su serijom 6-1 okrenule rezultat zahvaljujući Jeleni Trifunović. Turk i Milošević održavale su “kontakt, a kada su obranom 3-2-1 poremetile protivnice, krenuo je povratak. Risović se probudila na vratima, a Čigirinova i Milošević u 42. minuti donijele su vodstvo (17:16).

Nitko nije uspio slomiti nikoga, u posljednjih pet minuta s 21:21 najavljena je prava drama, a tada je Risović zaključala svoja vrata, a 20 sekundi prije kraja junkakinja postaje Karlovčan koja zabija za odlazak u skupinu s Gyorom, Krimom i Thuringerom.

Bit će opet veselo u Koprivnici.

EHF Liga prvakinja, kvalifikacije, finale:

SCM Craiova – Podravka Vegeta 21:22 (14:12)

SCM Craiova: Dzukeva, Radoi, Tanasie 3, Trifunović 6, Selaru, Ticu 2, Curmen, Nikolić 2, Šerić, Stanciu, Gjeorgjjevska 3, Colac, Tatar 1, Stoican, Zamfir 4

Podravka Vegeta: Tucaković, Turk 4, Holesova 1, Karlovčan 1, Popović, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 1, Risović, Franušić, Ećimović, Petika, Čigirinova 7, Ihnjeva 2, Debelić 1, Ježikava 1

Sedmerci: Craiova 1/1, Podravka Vegeta 2/2

Isključenja: Craiova 4 minute, Podravka Vegeta 6 minuta

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?