hrvatska-rukomet
444
338

Komentar: Tako to ne rade veliki klubovi

rk-zagreb.hr
Zlatko Saračević peti je čovjek na Zagrebovoj klupi od prošlog listopada. Glavno je pitanje može li donijeti momčadi ono što nisu Ivandija, Goluža i Kamenica.

Vujović, Ivandija, Goluža, Kamenica, Saračević. U 13 mjeseci Zagreb je izmijenio pet lica na trenerskoj klupi. Kakvi god povodi bili, za jedan ozbiljan klub to je previše. Alarmantno u jednu ruku i materijal za podsmjehivanje u drugu. Jer to ne priliči velikom klubu.

Službeno: PPD Zagreb imenovao petog trenera ove godine

Najnovijom trenerskom smjenom Zagreb je vjerojatno postavio rekord ne u rukometu, već u sportu. Pet trenera u 13 mjeseci? Rijetko viđeno, ako i uopće.

Za sve je izuzev Vujovića, koji je sam digao sidro, jedan razlog bio glavni – rezultat. Uvijek je glavni, a sekundarni ga samo potenciraju. Kamenici je presudio Nantes iako je Zagreb odigrao, uz onu u Kristianstadu, najbolju utakmicu u Ligi prvaka. I opet je ostao praznih ruku pa dojam nije pomogao. Da je Kontrec zabio u posljednjem napadu, Kamenica bi se danas pripremao za četvrtak i dolazak Barcelone. Tako je to. Treneri to najbolje znaju.

Ako je mogao Kristianstad

Međutim, čak i da je uzeo bod, ne bi popravio dojam koji je kroz ova tri mjeseca sezone u njegovoj momčadi ukupno bio vrlo slab. Jer kad ne ide ni u SEHA ligi u kojoj se gubi u Prešovu, onda… Nije ni sreća nije poslužila, a nju treba zaslužiti. Nije čak ni problem što je uz Wislu Zagreb jedina momčad koja nema europsku pobjedu, problem je način na koji je skupljao poraze. Nijednom velikom nije bio ni blizu, a ne tako davno, i sa slabijom momčadi, u Areni su padali i Lowen, Vardar… Nantes nije velik i neki naslovi o propuštenoj senzaciji suludi su. Senzacija bi bila da je Zagreb uzeo nešto u Barceloni ili Parizu. Ako je mogao Kristianstad u Barceloni držati egal do 55. minute, zašto onda ne bi mogao i Zagreb. A može…

Raspad sistema: Zagreb nakon trenera napustio i najbolji igrač

Može jer vrijedi više od ovoga makar su ozljede poremetile početak i zamisli, a to je prvi recept za katastrofu. Pitajte košarkašku Barcelonu prošle sezone. Iako se Miklavčiča ne zaziva nakon dolaska Markovića (koji ima ugovor do nove godine), problem je Domagoj Pavlović čiji je izostanak najveći problem za Zagreb. Mrakovčić će na zanos i iznenađenje zabiti gol-dva u ono malo prilike što dobije, ali s pasivnim Josom Valčićem Zagreb se muči. Kada je Pavlović išao na glavu, išao je i Zagreb.  A kada se obrana mijenja od utakmice do utakmice, a vratari to ne prate, onda napad to ne može pokriti.

Tek će izazov biti Saračeviću kako će pokriti Mandalinićev odlazak. Bičanić neće moći sve sam kao što je nerijetko radio Mandalinić, a za Hrstića velika scena još je uvijek (pre)velika. Ali bolje od toga neće imati i nema što drugo nego zatvoriti se i raditi.

Barcelona dolazi u Arenu u četvrtak. Možda i bolje ona u ovom trenutku nego Kristianstad do kojeg će se trebati izboriti da to bude utakmica sezone u posljednjem kolu. Vremena da se stvari poprave i dalje ima dovoljno.

Tagovi: ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?