hrvatska-rukomet
444
338

PPD i dalje duboko u pripremama: Uvjeti su vrhunski, a Lino teži savršenstvu

PPD Zagreb
PPD Zagreb već je šest dana duboko u visinskim pripremama na slovenskoj Rogli.

Rukometaši PPD Zagreba nastavljaju u udarnom tempu visinskih priprema na slovenskoj Rogli.

Jutarnji trening opet je preselio na otvoreno, gdje je kondicijski trener Igor Blažinčić poveo dečke na trčanje, da bi, nešto kasnije, njegova kolegica iz Body&Mind studija Mirela Anić preuzela drugi dio treninga u zatvorenoj dvorani.

>> PPD Zagreb predstavio Červara: Želim nadvladati jače i bogatije od nas!

Za to vrijeme glavni je trener prve ekipe, Lino Červar, radio individualno s mlađim igračima.

Kao što je pokazao još prvoga dana priprema, trener Červar veliku pažnju posvećuje radu s novim igračima, u prvom redu s mladićima Filipom VistoropomVitom Bahtijarevićem i Davidom Mandićem, kao i s nešto iskusnijima Gregorom PotočnikomIvanom Sršenom i Senjaminom Burićem.

Svoju porciju individualnog treninga nipošto nisu izbjegli niti igrači koji su tu već neko vrijeme poput Josipa Vekića, ali i krila Valentina RavnićaJosipa Božića Pavletića i imenjaka mu Ereša.

>> Službeno: Lino Červar preuzeo PPD Zagreb

A kritika i stalnih ispravka nisu pošteđeni niti oni najiskusniji, pa smo tako priliku da nam se danas požali dali jednom od uvjetno rečeno veterana naše ekipe, kružnom napadaču Tinu Kontrecu.

“Kao i svake godine stigli smo na Roglu da krenemo s pripremama, odnosno da ovdje odradimo onaj bazični dio priprema. Ono što je drugačije nego prijašnjih godina i što trenera sigurno čini sretnim jest činjenica da nema drugih ekipa s kojima bi morali dijeliti ili makar usklađivati termine treninga. Imamo dvoranu i teretanu, kao i nogometni teren, na raspolaganju po cijele dane tako da nemam što reći nego da imamo apsolutno vrhunske uvjete za rad.” , rekao je Tin Kontrec.

Nakon toga riječ ili dvije posvetio je i treneru Červaru.

“Trener koristi svaku minutu koja mu je ovdje na raspolaganju da se bavi rukometom. Treninzi nerijetko traju i više od dva sata, on ostaje ili dolazi ranije kako bi još dodatno radio s igračima za koje procijeni da im treba malo individualnog treninga. Svaki trening se snima, svaku večer gledamo što smo taj dan dobro radili, a gdje smo griješili. Cijeli stožer je maksimalno angažiran, zaista se radi na jednom jako visokom nivou. Od fizičke do taktičke pripreme u stanju smo opće mobilizacije i siguran sam da ćemo maksimalno iskoristiti svaki trenutak na Rogli ne bi li se što bolje spremili. A što se trenera tiče mogu samo reći da je to čovjek koji u svakom trenutku teži savršenstvu i da kod njega nema laganih treninga, niti provlačenja.”

PPD radi i na fizičkoj i taktičkoj spremi.

>> Ljevaci stvaraju problem zagrebašima na početku priprema

“Također, za razliku od prijašnjih godina sada paralelno radimo na fizičkoj i taktičkoj spremi. Nakon što te Igor i Mirela „ubiju“ na trčanju ili u teretani, čeka te trener Červar koji onda još sati i pol inzistira na usavršavanju taktičkih detalja.”

I za kraj je zaključio je s kratkim osvrtom na igrače.

“Zagreb svako godine promijeni nekoliko imena tako da ova sezona nije po tome različita od prethodnih. Ono što je drugačije jest činjenica da su ovoga puta otišli najiskusniji igrači, a da su nam stigli neki novi klinci. Neće biti lako to sve u kratkom roku poslužiti, ali ja vjerujem u svoje suigrače, a ovi mladi koji su došli najbolje su što hrvatski rukomet ima. Moj cimer Leon Šušnja i ja tako smo se nenadano našli u ulogama veterana kluba, ali svakako ćemo kao i do sada davati sve od sebe i pokušati nešto od svog iskustva prenijeti na ove klince, kao što su neki stariji prenosili nama.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?