hrvatska-rukomet
444
338

PPD Zagreb predstavio Červara: Želim nadvladati jače i bogatije od nas!

RK PPD Zagreb
Najtrofejniji hrvatski rukometni klub predstavio je za svog novog trenera najtrofejnijeg hrvatskog trenera.

Danas je u trofejnoj sobi SD Kutija Šibica predstavljen novi trener RK PPD Zagreb.

Riječ je o najtrofejnijem rukometnom treneru u Hrvatskoj, osvajaču brojnih medalja i aktualnom izborniku reprezentacije, Lini Červaru.

Iako njega ne treba previše predstavljati, medijima su ga predstavili članovi uprave kluba, direktor Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović.

“Dopustite da prvo čestitam izborniku Červaru na osvojenoj zlatnoj medalji na Mediteranskim igrama. Uspjesi i rezultati gospodina Červara svjedoče o tome da je riječ o jednom od najboljih hrvatskih trenera općenito, a ja mu od srca želim da i u Zagrebu nastaviti svoj niz uspješnosti”, – kazao je u uvodnom dijelu konferencije za medije direktor kluba Vedran Šupuković.

Glavni menadžer Jović dodao je što ga veseli da će surađivati s umaškim stručnjakom te dodao kako Červar ima punu podršku uprave u svemu.

Červar je nakon toga započeo svoj monolog.

“Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Španjolskoj je ostvarila reprezentacija čija polovica dolazi iz Zagreba. Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji, pratio sam sve što se događa ovdje, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovdje, kada si u središtu zbivanja, kada si dio cjeline, kao što je sada. Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. “

Najavio je i rad oko mlađeg ogranka.

“Radit ćemo sa svojom djecom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču momčad u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svijetu, ali i osobnu afirmaciju. Radeći s našom djecom, radit ćemo na proizvodnji naših novih prvaka, vodit ćemo brigu o razvoju kompetencije naše djece. Sport osim razvoja kompetetivnih vještina, ne samo da odgaja djecu nego i osnažuje karakter čovjeka, tako da se naša djeca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportaš, moraš biti vrhunski čovjek, na tome ćemo raditi”, kazao je Červar.

Komentirao je Mago di Umago i skupinu Lige prvaka te promjene u rosteru ekipe.

“U Ligi prvaka smo dobili skupinu koja je nešto slabija od skupine A, ali je još uvijek jaka tako da ne možemo garantirati ni jednu pobjedu. Moramo to pokazati na igralištu, moramo se izboriti za pobjedu. Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema perjanica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića, Miklavčića… Kada bi se gledao roster koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobijedimo niti jednog suparnika.”

Međutim, unatoč okolnostima, najavio je otpor i pozitivan stav.

“Ali, želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti djecu, da je sve moguće. Odlična poruka je došla iz Španjolske, s MI – može se pobijediti prvaka Europe i Sloveniju koja je bila treća na zadnjem europskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće. Ja ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To ću pokušati prenijeti i na igrače, da s puno hrabosti i s puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoju kvalitetu. To je zaokret politike Rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu djecu. I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovjek to ne može sam, ali u sinergiji sa svima ostalima, mislim da kao obitelj možemo postići dosta, vrijeme će pokazati”, poručio je na predstavljanju Červar.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?