reprezentacije-rukomet
743
338

Alilović: Nismo imali lošeg igrača, Horvat: Rezultat zavarava

Getty Images
"Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovih dana, a nitko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji", rekao je Mirko Alilović.

Premda je obranio za svoje pojmove malih pet lopti, Mirko Alilović za EHF bio je igrač utakmice Hrvatske i Srbije.

Kako su igrali: Stepančić konačno otpustio kočnicu, Štrlek najavio kandidaturu za najboljeg strijelca

Još se čekaju Duvnjakovi nalazi, ali malo je tko optimističan: Taman smo ga mislili promijeniti, ali valjda je tako moralo biti 

“Uspjeli smo s deset razlike dobiti Srbiju, a sada nas čekaju dvoboji za bodove koje prenosimo u drugi krug. Odigrali smo jako kvalitetno svih 60 minuta i potpuno smo zaslužili pobjedu jer nismo imali lošeg igrača u momčadi. Svi su dali maksimum. Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovih dana, a nitko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji”, rekao je pravu istinu prvi hrvatski vratar, kao i još jednu.

“Ja sam ovo osjetio prije devet godina na Svjetskom prvenstvu kada nismo mogli izgubiti. Ovo je bilo fantastično i velika hvala svim navijačima što su došli i pomogli nam da pobijedimo. Trebat će nam i protiv Islanda i Švedske.”

Zlatko Horvat svojim je golovima u drugom dijelu dotukao Srbe.

“Pobijedili smo s uvjerljivih deset razlike, ali nikako nije bilo tako lako kao što pokazuje rezultat. Bilo je vrlo teško jer oni nisu uopće loša reprezentacija. Trebalo je dosta truda i strpljenja da se slome, a to nam je uspjelo krajem prvog dijela. Sada je najvažnije da se smirimo i pripremimo za utakmice s Islandom i Švedskom, koje će biti još teže. Ja sam još pod dojmom kako je igrati u ovakvom ozračju u Splitu, svaka čast navijačima. Ja sam na SP-u 2009. bio na tribinama, a sada sam konačno osjetio taj huk Spaladiuma.”

Jakov Gojun tu je domaći.

“Zahvaljujem se svim onima koji su nas došli bodriti, publika je stvarno bila nevjerojatna. Iako izgleda lako, nije to bila laka utakmica, imali smo problema pogotovu na početku s obranom 5-1. Odlična utakmica, ali je ovo tek prva u nizu koji nas cijeli od naslova koji želimo. Idemo dalje.”

Manuel Štrlek za start turnira zabio je šest komada.

“Odigrali smo točno onako kako Sada nas čeka Island, koji ima spoj mladih i starijih igrača, a oni će igrati puno brže nego Srbija. A sigurno su sad u zanosu nakon pobjede nad Švedskom.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?