reprezentacije-rukomet
743
338

Čupićeva i Horvatova zdrava konkurencija: Poziv mi je veliko priznanje

RK Dubrava
Na popisu Lina Červara je i 22-godišnji Ivan Vida, desno krilo Dubrave i student pete godine ekonomije. On jamči da se Horvat i Čupić neće smjeti opustiti na pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo.

Nakon nogometne, i rukometna reprezentacija Hrvatske dobila je svog Vidu. Zove se Ivan, ima 22 godine i s nogometnim prezimenjakom nema rodbinske veze.

“Ja sam Zagrepčanin, cijeli život živim u Dubravi, u kojoj sam i počeo igrati rukomet. Trenirao sam nogomet kao klinac, ali već s deset godina prebacio sam se na rukomet, koji su igrala i moja braća. Bilo je to u vrijeme kad je počela harati ona zlatna generacija, nakon što su osvojili medalje u Portugalu i Ateni, tad sam se i ja zaljubio u rukomet. I evo, ostao sam u Dubravi do danas, već šestu sezonu igram prvu hrvatsku ligu. Usput i studiram ekonomiju, na petoj sam godini”, predstavilo se desno krilo Hrvatske koje je Lino Červar pozvao na pripreme za EP.

Ovaj “strašni mali” u razgovoru za 24sata osvrnuo se na recentne događaje u svojoj karijeri, neočekivanom pozivu u reprezentaciju te što to sve skupa za njega predstavlja.

“Kakav je osjećaj? Ukratko, fantastičan! Ugodno sam iznenađen što sam se našao na izbornikovu popisu, iako mi je ovo već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci. Prethodna dva okupljanja također su bila sjajno iskustvo, ali ovo je ipak nešto drugo. Europsko prvenstvo sve je bliže, sužen je krug igrača i stvarno mi je velika čast što sam se našao u ovom društvu”

Ivan će biti jamac da se Zlatko Horvat i Ivan Čupić ne opuste tijekom priprema za EP.

“Naravno, zna se tko su i što su Ivan Čupić i Zlatko Horvat. Ja ovaj poziv doživljavam kao veliku nagradu za sav uloženi trud svih ovih godina, ali i kao veliku priliku za dokazivanje. Čupić i Horvat tu su već godinama, logično je da oni budu dvojac za Euro, no budite uvjereni da ću na svakom treningu davati apsolutno sve od sebe i pokušati pokazati da se i na mene može ozbiljno računati”, istaknuo je Vida.

Prvi put u reprezentaciji je bio na lipanjskom okupljanju, zatim i na onom u listopadu. Sasvim dovoljno prilika da shvati u kakvo okruženje dolazi i što ga očekuje.

“Kad sam dolazio na prvo okupljanje, bilo je tu i pozitivne treme, ipak dolaziš u društvo igrača koje si donedavno gledao na televiziji. Međutim, jako sam brzo shvatio da su to sve odlični dečki, prava klapa, ali i veliki profesionalci kad su u pitanju treninzi, ponašanje na terenu i izvan njega… Već drugi put bilo mi je puno lakše. Kažem, svi ti igrači su sjajni dečki, zato se u ovu momčad toliko lako uklopiti”, govori Vida.

U njegovom klubu, u zagrebačkoj Dubravi, treneri su mu Vlado Šola i Davor Dominiković, dva legendarna hrvatska olimpijca.

“Od prvog dana radi se jako kvalitetno, vrlo profesionalno, općenito na iznimno visokoj razini. Imamo i kondicijskog trenera, koji je svaki dan s nama, tako da ću sigurno biti spreman za sve što me očekuje. Šola i Dominiković su me oduševili, odlični su psiholozi i motivatori, što je vrlo važno. Znaju nam ponekad ispričati i poneku anegdotu iz svojih igračkih karijera, a mlade igrače takve priče mogu samo dodatno motivirati”, ustvrdio je Vida.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?