reprezentacije-rukomet
743
338

HEP Croatia Cup: Kauboji dobili i Crnu Goru

HRS Photo
Hrvatski rukometni reprezentativci pobijedili su Crnu Goru na završetku umaških priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Sutra objava konačnog popisa.

Nije bilo lagano, nije bilo ni odveć lijepo za oči, naročito u drugom poluvremenu, ali je upisana pobjeda. Trećega dana Croatia Cupa, pripremnog turnira pred nastupe na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj Hrvatska je pobijedila sastav Crne Gore. Držala je reprezentacija Željka Babića svoje druge protivnike u Umagu na sigurnoj udaljenosti, a završilo je s dva pogotka prednosti “kauboja”. Reprezentacija će se u tijeku utorka vratiti u Zagreb, odakle će u srijedu poletjeti prema francuskom Rouenu.

U prvom poluvremenu efikasan je bio Luka Cindrić s pet pogodaka, u nastavku ga je zamijenio Zlatko Horvat koji je i ponio titulu najboljeg strijelca utakmice s osam postignutih golova. Izbornik Babić izostavio je Domagoja Duvnjaka i Stipu Mandalinića iz zapisnika za utakmicu, a Crnogorcima je prije svih nedostajao Vuko Borozan u pomlađenoj reprezentaciji koja se priprema za nastavak kvalifikacija za EP sljedeće godine u Hrvatskoj.

Naši su rukometaši veći dio utakmice držali prednost od četiri pogotka, na koncu su se gosti približili i iskoristili neke tehničke pogreške i neopreznosti u obrani koju se može podignuti na viši nivo. Prva obveza naših je u petak od 20.45 protiv Saudijske Arabije, a izbornik će konačan popis od 16 putnika na SP objaviti u utorak od 17.30 minuta na redovnoj konferenciji za medije u Zagrebu.

Osim Saudijske Arabije, protivnici “kauboja” u skupini C su Mađarska, Bjelorusija, Čile i Njemačka. Četiri prvoplasirane momčadi iz svake skupine prolaze u osminu finala.

HEP Croatia Cup – 3. kolo

Hrvatska – Crna Gora 24:22 (11:8)

Hrvatska: Stevanović (11 9brana), Mihić 2, Stepančić, Gojun, Matulić, Pešić (1 obrana), Horvat 8 (5), Kontrec 1, Š. Ivić 3, Božić-Pavletić, Obranović 1, Štrlek 1, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić, Cindrić 6 (2), Kozina

Crna Gora: Mijatović (4 obrane), Simović, Majić, Radović, Čavor, Marković 2, Mijušković, Vujović 1 (1), Anđelić 2, Simić (7 obrana), Grbović 6, Lipovina 5, Ševaljević 2, Ćampar 1, Petričević, Božović 1, Lasica 2, Radojević

Sedmerci: Hrvatska 9 (7), Crna Gora 2 (1)

Isključenja: Hrvatska 0 minuta, Crna Gora 6 minuta

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?