reprezentacije-rukomet
743
338

Hrvatska razbila Srbiju, ali možda i izgubila Duvnjaka

EHF
Hrvatska je odradila odličan posao za uvod i pospremila prve bodove. Slijedi Island u nedjelju.

Probili smo led. Pobijedili smo sve protivnike koje su nas zajedno sa Srbijom čekali na otvaranju u Splitu. Da se lakše diše, diše se, ali tek je početak i važno je samo da odmah ne poletimo.

Ispalo je +10, možda i previše, ali nećemo se žaliti. Prepuni Spaladium nije razočarao, fešta je bila zagarantirana, šteta što je sve pokvarila scena na kraju utakmice kada je kapetan Domagoj Duvnjak s parketa izašao uz pomoć Vorija i fizioterapeuta Kajbe na jednoj nozi. Nadamo se samo da je grč u listu, ali nekako ne vjerujemo.

Do tih vijesti, krenuli smo s očekivanih 5-1 u obrani s Vorijem kao prednjim, a jednako tako očekivano u napadu s vanjskom trojkom Duvnjakom, Cindrićem i Stepančićem koji je dobio prednost ispred Kopljara što će se pokazati kao odlična Červarova odluka.

Musa učrvstio obranu

Srbi su nešto teže sakrivali svoju agresivnost, pa su već u prvih deset minuta dobili dva isključenja. To smo naplatili i poveli sa 6:3 uz tri Alilovićeve obrane. Ispred njega djelovalo je dobro i pokretljivo premda uz nekoliko propusta koje je koristio Zelenović, pa se nismo uspjevali odvojiti.

Tek je Musin ulazak i povratak u 6-0 dodatno sinkronizirao našu obranu koja je ostavila najboljeg srpskog igrača Nenadića na jednom golu i to iz sedmerca što je svakako za pohvalu. Međutim, i mi smo nešto poklonili, pa su Srbi sa svega jednom Cuparinom obranom u završnici imali napad za izjednačenje, ali Štrlek i Stepančić u kontri su vratili +3.

Stepančić je otpustio kočnice, s Cindrićem, zanemarimo li loptu u Markovićeve ruke, i Štrlekom bio je prvo ime poluvremena i za kraj istog probio Cuparu za naših najvećih +5. Apsolutno iznad očekivanja do samo koju minutu ranije.

Vidjeli smo i Čupića i Štrleka na suprotnim stranama u obrani, prvo je izgledalo kao da se nisu stigli zamijeniti, no nastavilo se i dalje kao jedna od Lininih inovacija. Jedna je za početak dovoljna.

Mirna završnica

Nije Lino išao glavom kroz zid, pa je drugo poluvrijeme otvorio sa 6-0 koja nam je donijela prednost, dok su Srbi probali s 5-1, ali čim ih je probio Cindrić, odmah su odustali. Ostao je izbornik vjeran i vanjskoj liniji koju je tek osjvežavao s Karačićem, a kada se Stepančić umorio nakon više od 40 minuta, Kopljar je ušao i nastavio gdje je stao Luka.

Horvat je neumoljivo trpao s krila, a Alilović u razmaku od pola minute digao Arenu na noge. Prvo se bacio za loptom kojoj stativa nije dala da uđe, a mogla je za -4, a onda je s klupe u trku stigao ukrotiti Marsenićev udarac s centra na prazan gol.

Na drugoj se strani razigrao Nenadić, ali nije vrijedilo ništa Srbiji jer je ostatak društva ostao “zakopčan”. Deset minuta prije kraja prvi smo put vidjeli Karačića, Cindrića i Duvnjaka zajedno u napadu, nešto pri kraju i Mandalinića kada je prva pobjeda već bila spakirana. Pa onda i zonu 3-3 iz koje je stiglo najvećih 29:21…

Hrvatska – Srbija 32:22 (14:9)

Hrvatska: Alilović (5 obrana), Stevanović (2 obrane) ; Mihić 2, Duvnjak 2, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori 1, Horvat 4, Gojun, Karačić 2, Mandalinić 1, Čupić 2, Štrlek 6, Musa 1, Mamić, Cindrić 4

Srbija: Cupara (4 obrane), Ivanišević; Šešum 2, Vujić, Đukić, Beljanski 1, Nenadić 6, Radivojević 1, Marković 2, Đorđić, Ilić 3, Jovanović, Marsenić 1, Zelenović 5, Vujin 1, Obradović

Sedmerci: Hrvatska 3/3, Srbija 4/4

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Srbija 8 minuta

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?