reprezentacije-rukomet
743
338

Iznenađenje na startu Eura: Island potopio Švedsku

EHF
Sjajni Islanđani imali su u 42. minuti nestvarnih +10 protiv Švedske koji su u završnici smanjili poraz, dok je Bjelorusija minimalno svladala Austriju.

Utakmicama skupine A i B u Splitu i Poreču krenulo je Europsko prvenstvo. I odmah jednim iznenađenjem. Island je u hrvatskoj skupini šokirao Švedsku i zadao joj velike glavobolje već na startu, dok je Bjelorusija praktički rezervirala prolazak protiv Austrije minimalnom pobjedom.

Islanđani, koji mogu na svoj dan pobijediti svakog, a danas je očito bio takav, krenuli su furiozno, od 4:0, 8:2 pa nestvarnih 14:5. Gustavsson je spustio roletu na vratima, a Karason i Gudmundsson nemilice trpali.

Šveđani su na startu drugog dijela stigli do -5, ali Islanđani su digli na 22:12 u 42. minuti. I nije još bilo gotovo jer kada se Appelgren razbranio, Švedska serijom 8-1 približila na 20:23 za završnih šest minuta. No, to je bilo to. Gudmundsson se zaustavio na sedam, Karason i Sigurdsson na pet. Kod Šveđana najbolji je bio Gottfridsson sa šest.

Bjelorusija je izdržala sve austrijske nalete i gotovo sigurno osigurao prolazak u utakmici s izravnim protivnikom. Austrijanci su cijelo vrijeme pratili Bjeloruse, bili na 24:25 četiri minute prije kraja, a onda su Karvacki i Puhovski prelomili. Kuleš je sa sedam predvodio pobjednike, Bilyk s osam poražene.

EHF
EHF

Skupina A:
Švedska – Island 24:26 (8:15)

Skupina B:
Bjelorusija – Austrija 27:26 (14:12)

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?