reprezentacije-rukomet
743
338

Mladi rukometaši srušili Srbiju i ostvarili plasman u glavnu fazu sa sve tri pobjede

Mladi hrvatski rukometaši sa stopostotnim učinkom idu dalje.

Izabranici Borisa Lisice, mladi hrvatski rukometni kadeti, slavili su u posljednjoj utakmici grupe A na Europskom prvenstvu u Koprivnici, protiv reprezentacije Srbije sa 27:20 (14:8).

Mladi reprezentativci tako su se u sljedeći krug natjecanja plasirali sa sve tri pobjede, gdje su prenijeli važna dva bodu, a u novoj skupini čekaju ih novi protivnici, a to su reprezentacije Danske i Francuske.

U našim redovima, najefikasniji su bili Mileta i Pribetić s po šest golova, dok je najboljim igračem utakmice proglašen Ivanković. Kod mladih rukometaša Srbije najbolji je bio Nikolić s pet pogodaka.

Izbornik Lisisca prokomentirao je utakmicu.

”Opet je bio odličan ulazak u utakmicu i uloga favorita je bila na našoj strani. Turnir je sve teže i teže igrati. Kao momčad smo pokazali da smo dobri i svi su odlično odigrali. Dižemo se i nalazimo kroz utakmice nove igrače. Imamo malih ozljeda, ali ćemo ih sanirati. Primili smo mali broj golova i to je bilo presudno. Imali smo čvrstinu u obrani. Imali smo potpuno kontrolu rezultata”, a potom je najavio sljedeća dva protivnika: ”Čekaju nas Danska i Francuska u sljedećoj grupi te ćemo ih sada krenuti dublje analizirati. Do sada smo ih malo pratili jer smo se htjeli koncentrirati na protivnike u skupini. Francuzi do sada nisu briljirali, ali trebamo biti oprezni. Danska je čvrsta momčad protiv koje moramo dati sve od sebe. Sretan sam jer smo imali dobru potporu s tribina te se nadam da ćemo takvu podršku imati i na sljedećim utakmicama jer će nam biti potrebna.”

Najbolji igrač utakmice, Ante Ivanković, također je prokomentirao jučerašnjeg protivnika kao i novu grupu.

”Srbija je pokazala dobru igru tijekom cijelog prvenstva, ali mi smo danas od prve minute bili bolji i u obrani i u napadu. Mislim da smo u prvih 15 minuta tek primili gol ili dva i zasluženo smo pobijedili. Čekaju nas dvije vrhunske ekipe – Danska i Francuska u drugom dijelu. Sada trebamo sjesti i analizirati ih. Očekujem ponovno dobru atmosferu još i bolju nego što je bila danas”, rekao je mladi rukometaš.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?